26 / 04 / 2024

Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a devredilecek!

Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a devredilecek!

Mısır, Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a teslim etmeye yönelik birkaç önemli adım attı. Mısırlı muhalif siyasetçiler dün, adaların Arabistan'a verilmesi durumunda açlık grevi ve çeşitli eylemler yapacaklarını bildirdi.



Körfezdeki kriz devam ederken Mısır, Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a teslim etmeye yönelik birkaç önemli adım attı. Mısır parlamentosunun önümüzdeki 2 aylık süreçte, Tiran ve Sanafir'in Suudi Arabistan'a devredilmesi hakkındaki kanunu oylayacağı ileri sürüldü. Mısır hükümeti yakında Tiran ve Sanafir Adaları'nın Suudi Arabistan'a olan imtiyazını tamamlayacak. 


MISIRLILAR AYAKTA

Mısırlı muhalif siyasetçiler dün, Tiran ve Sanafir adalarının egemenliğinin Suudi Arabistan'a geçmesini öngören anlaşmanın parlamentoda onaylanması durumunda açlık grevi ve çeşitli eylemler yapacaklarını bildirmişti.


SİSİ, SUUDİ YETKİLİLERE MAYIS AYINDA BİLDİRDİ

Suudi Yardımcısı Veliaht Prens Mohammed bin Salman, Sisi'nin ziyaretinin ardından Mayıs ayında Suudi Arabistan'ın adalar üzerindeki egemenliğinden bahsetmişti. Hükümet kaynağına göre, Sisi, Suudi yetkililere, onaylamaya hazır olarak anlaşmayı Meclis'e gönderme kararı aldığını bildirdi. 



Star


Geri Dön