29 / 03 / 2024

Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a geçti!

Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a geçti!

Tiran ve Sanafir adalarının egemenliğinin Suudi Arabistan'a geçmesini öngören anlaşma parlamentodaki Milli Güvenlik Komisyonu'nda onaylandı.



Mısır Parlamentosu Milli Güvenlik Komisyonu, Tiran ve Sanafir adalarının egemenliğinin Suudi Arabistan'a geçmesini öngören sınır anlaşmasını onayladı. 


 Komisyon Başkanı Kemal Amir, yaptığı basın açıklamasında, "Milli Güvenlik Komisyonu bugün anlaşmayı oy çokluğu ile onaylamış ve genel kurulda oylamaya sunulması için parlamentoya iade etmiştir." ifadesini kullandı.


Anayasa Komisyonu dün üç gün süren görüşmelerin ardından, Nisan 2016'da Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Mısır ziyareti esnasında imzalanan anlaşmayı onaylamıştı.


 Dün gece saatlerinde onlarca kişi anlaşmanın Anayasa Komisyonu'nda onaylanması ve parlamentoda görüşülmesini protesto etmek için başkent Kahire'deki  Gazeteciler Cemiyeti önünde gösteri düzenlemiş, olaya müdahale eden polis 10 kişiyi gözaltına almıştı.


 Mısır'da faaliyet gösteren "Basira" isimli araştırma şirketi tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, Mısırlıların yüzde 47'si Tiran ve Sanafir adalarının Mısır'a ait olduğuna inanırken, sadece yüzde 11'i söz konusu adaların Suudi Arabistan'ın olduğunu düşünüyor.  


AA


Geri Dön