26 / 04 / 2024

TIRSAN, Rusya'da İpek Yolu üzerine 3 fabrika kuracak!

TIRSAN, Rusya'da İpek Yolu üzerine 3 fabrika kuracak!

Türkiye lojistik sektörü, 2011'e yurtdışında büyük bir yatırım haberi ile giriyor, Türkiye'nin en büyük treyler üreticisi TIRSAN, Orta Asya pazarına açılmak için Rusya'da İpek Yolu üzerinde 3



Krizi unutan lojistik sektörü yatırım düğmesine bastı. TIRSAN Rusya'daki yeni İpek Yolu üzerinde 3 fabrika birden kuracak

Türkiye lojistik sektörü, 2011'e yurtdışında büyük bir yatırım haberi ile giriyor, Türkiye'nin en büyük treyler üreticisi TIRSAN, Orta Asya pazarına açılmak için Rusya'da İpek Yolu üzerinde 3 fabrika kurma kararı aldı. Krizin damgasını vurduğu son 2 yılı otomasyondan yönetime, eğitimden ürün gamına şirketi baştan aşağıya yenilemekle geçirdiklerini dile getiren TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, "2007'de Rusya'da bir fabrika kurmak için girişimde bulunmuştuk ama kriz yüzünden yapamadık. 3 yıl sonra şimdi Rusya'da 3 fabrika birden kuracak duruma geldik. Artık krizin acısını çıkaracağız" dedi.

Rusya'da Tula ve Ufa kentlerinde 2011'de, St Petersburg'da ise 2012 yılında fabrika üretimine başlayacaklarını anlatan Çetin Nuhoğlu, "Hedefimiz Rusya'nın 3 ana ulaştırma koridoruna girmek. Fabrikaları, Çin'i Avrupa'ya bağlayan Yeni İpek Yolu'nun üzerinde kuracağız" diye konuştu.

Rusya'daki 3 fabrikada 7 bin 500 adetlik kapasite yaratmak için ilk etapta 15 milyon euroluk yatırım yapacaklarını dile getiren Nuhoğlu, tüm fabrikaların faaliyete geçmesinin yaklaşık 40 milyon euroya mal olacağını kaydetti.
Yüzde 100 yerli yatırım Rusya'nın zorlu hava şartlarını da göz önünde bulundurarak Kassbohrer markası ile üretim yapacaklarını açıklayan Nuhoğlu, "Bu yüzde yüz yerli sermaye ile yaptığımız bir yatırım. Yerel ortağımız da yok" dedi.

TIRSAN'ın Avrupa'da 8'inci sırada olduğunu ifade eden Nuhoğlu, 2014 yılında Avrupa'nın en büyük 5 üreticisi arasında yer almayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Almanya ve Rusya'daki yatırımlarımızın yaratacağı güçle yılda 17 bin adetlik araç üretim ve satışını gerçekleştireceğiz. Avrupa'nın 5 büyük treyler üreticisinden biri olacağız" dedi.

Yeni Kaledonya'dan Güney Kore'ye

TIRSAN'ın toplam ağır ticari araç sektöründeki yüzde 17'lik pazar payını 2011'de yüzde 40'a çıkarmayı hedeflediklerini belirten Çetin Nuhoğlu, Yeni Kaledonya'dan Güney Kore'ye kadar 44 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.
Radikal


Geri Dön