26 / 04 / 2024

Titreyen Göl ekolojik turizmin yeni merkezi olacak!

Titreyen Göl ekolojik turizmin yeni merkezi olacak!

Titreyengöl, çevreye ve doğal dengeye uyumlu projelerle yeniden turizme kazandırılacak. Yeni projelerle Manavgat'ın Titreyengöl-Sorgun turizm bölgesi 'Ekoturizm' merkezi haline getirilecek...



Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİS0YAB) ve Antalya yerel yönetimi,Manavgat Titreyengöl ve Sorgun Ormanları'nı, yapılacak çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarıyla ekolojik turizmin merkezlerinden biri haline getirmeyi planlıyor. Antalya bölgesinin deniz, kum güneş turizminin yanı sıra doğal güzellikleriyle de turizmde ön plana çıkması gerektiğini belirten TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, "Sorgun Ormanı'nm turistlerin ve halkın hizmetine kazandırılması, Titreyengöl peyzaj projesinin hayata geçirilmesi, Titreyengöl'ün doğal kimliğine kazandırılması ile arıtma sorunlarının çözümüne dayalı çalışmaların başlatılması konusunda yerel yönetimimizle uzlaşma sağlandı. Bu projelerin hayata geçirilmesiyleTitreyengöl Manavgat ve bölge turizminin yüz akı olacak" dedi. 

Bölge büyük potansiyele sahip Titreyengöl bölgesinin dünyada ender bulunan yerlerden biri olduğuna dikkat çeken Aydoğan, "Deniz, göl, ırmak, orman gibi doğal güzellikleriyle dünyada eşi benzeri olmayan bölge, en güzel ekoturizm merkezlerinden biri olabilecek nitelikte. Buraya gelen misafirlerin tesisten dışarı çıktığı zaman gezebileceği ortamı oluşturabiliriz. Bunun için Sorgun Ormanlan içerisine yerli ve yabancı turistlerin koşu ve spor yapacağı koşu ve yürüyüş parkurları yapılacak. Yol üzerine banklar konulacak. Titreyengöl'ün kenarındaki yürüyüş yolları yenilenecek. Buna ek olarak koşu parkurları oluşturulacak. Kuş cenneti olarak bilinen Titreyengöl'ün kenarındaki aydınlatmalar kuşları rahatsız etmeyecek yeni aydınlatma gereçleriyle değiştirilecek. 

Göl kenarında balık tutma alanları oluşturulacak, gölün çeşitli bölgelerine fıskiyeler konulacak. Bu projeler hayata geçince, bölgemiz ekoturizmin merkezi olacak" diye konuştu. 

TİSOYAB yeni yönetimi belirlendi Titreyengöl - Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği olağan genel kurulu sonucunda TİSOYAB başkanlığına Hüseyin Aydoğan, başkan yardımcılığına Ayhan Bektaş seçildi. Sait Güneri, Arcan Uran ve Nilgün Özer de birliğin yönetim kurulu üyeliğine seçildiler. Yeni yönetimin göreve başlamasından sonraki ilk toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek ile bir çok otel yatırımcısı katıldı. 


Hürses/Haber Merkezi



Geri Dön