20 / 04 / 2024

TKDK'nın kullandığı tüm binalar kiralık çıktı!

TKDK'nın kullandığı tüm binalar kiralık çıktı!

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı TKDK'nın kullandığı ülke genelindeki 42 binanın tümü kiralık çıktı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin meclise soru önergesi verdi.



Türkiye'de 42 ilde hizmet veren Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) kullandığı binaların tümü kiralık çıktı. 

Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Ertük'ün haberine göre; CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun hizmet binalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi yöneltti. CHP'li Gürer,  “TKDK'nın merkezde ve 42 ilde bulunan hizmet binaları kiralık mıdır? Yıllık ödenen kira tutarları nedir? Kamuda farklı illerde özelleştirme kapsamında yıllardır boş tutulan binalardan bu bağlamda neden yararlanma yoluna gidilmemektedir” sorularını sordu.

Soru önergesinin yanıtını, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli verdi. Pakdemirli, TKDK tarafından Avrupa Birliği'nin (AB) IPARD programı kapsamında yer alan 42 ilde kırsal kalkınma desteklerinin verildiğini açıkladı.

Pakdemirli şu ifadeleri kullandı, "TKDK'ya ait hizmet binalarının kiralanması veya değiştirilmesi AB Komisyonun akreditasyonu çerçevesinde Avrupa Birliği güvenlik ve diğer standartları dikkate alınarak yapılmaktadır."

TKDK'nın hizmet gereklerini sağlayabilecek ve AB tarafından yapılan akreditasyona uygun olan boş kamu binalarından yararlanmak için çalışmalar yapıldığının aktaran Pakdemirli ödenen parayı açıklamadan şunları söyledi: "Hizmet binalarının kiralanması ve kapsamdaki kira tutarları ‘Kamu Taşınmazlarına İlişkin Genelge' kapsamında yürütülmektedir."
Kullanılabilecek, boş kamu binaları var

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kırsal kalkınma desteği kapsamında yürütülen proje çalışmalarına 2007 yılında başlandığına altını çizerek, “Bu tarih dikkate alındığında kiralanan binalarda hizmet sağlanmaktadır. Bakan kira tutarını açıklamaktan kaçınmaktadır. Boş kamu binalarından yararlanmak yönünde çalışma yapılacağını yanıtında ifade etmektedir. 12 yıla yakın bir süre bu neden sağlanmamıştır? 42 ilde kiralanan binalar kimlere ait ve ne kadar kira ödenmektedir? Bu ortaya çıktığında, proje kaynaklarının bir bölümünün bu yolla doğru ve yararlı kullanılmadığı görülecektir” dedi.

 


Geri Dön