24 / 04 / 2024

TMMOB Serbest Müşavirlik Mühendislik kuralları yeniden düzenlendi

TMMOB Serbest Müşavirlik Mühendislik kuralları yeniden düzenlendi

TMMOB Serbest Müşavirlik Mühendislik hizmetlerinde uygulanacak kurallar yeniden düzenlendi



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Serbest Müşavirlik Mühendislik hizmetlerinde uygulanacak kurallar yeniden düzenlendi.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik (SSM) Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliğinin "Belge verilmesi, yenilenmesi ve geçersiz kılınması işlemlerine" ilişkin sekizinci maddesi "Asansör firmalarında kendi adına ortak ya da ücretli olarak mühendislik hizmeti üreten elektrik mühendislerine yıl sonuna kadar geçerli Asansör SMM Belgesi ya da Asansör Ücretli SMM Belgesi asansör firmalarına ise Asansör Büro Tescil Belgesi verilir" şeklinde yeniden düzenlendi. Bu maddeye "ya da Asansör ücretli SSM Belgesi" ibaresi eklendi.

Aynı Yönetmeliğin SMM Belgesi ve SMMH Belgesi Verilmesine ilişkin dokuzuncu maddesinde yapılan değişikliğe göre ise asansörlerle ilgili SMM hizmetlerini yürütecek elektrik mühendislerine Asansör SMM belgesi ya da Asansör Ücretli SMM Belgesi düzenlenebilecek.
AA


Geri Dön