25 / 04 / 2024

TMMOB Torba Yasa'ya tepki gösterdi!

TMMOB Torba Yasa'ya tepki gösterdi!

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yasasındaki değişiklikleri de içeren Torba Yasa Taslağı tepkileri de beraberinde getirdi...



Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yasasındaki değişiklikleri de içeren Torba Yasa Taslağı tepkileri de beraberinde getirdi. Meclis gündemine getirilen iki farklı Torba Yasa Taslağı'nda imar, yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatına dair önemli değişiklikler getiriliyor. 


TMMOB Bursa'ya bağlı akademik odalar, kamusal alanların ranta açılacağını ve kamusal denetimin yok edileceğini savunarak eylem yaptı. Setbaşı'nda bir araya gelen akademik oda temsilcileri, Heykel Atatürk Anıtı'na yürüyerek vatandaşlara bilgilendirme broşürü dağıttı. 


EYLEME DEVAM 

Meslek odalarının susturulmak istendiğini dile getiren TMMOB İKK İl Sekreteri Remzi Çınar, "Toplamda 24 farklı yasada değişiklik öngören taslaklar; tüm yurttaşlarımızla birlikte mühendis, mimar ve plancıların yaşamını olumsuz etkileyecektir. Ekonomik süreklilik adına öncelikle inşaat sektöründe düzenlemelerle rant sağlamak istenmektedir. Çalışma hayatında öngörülen değişikliklerle de koşulları sermaye yararına kâra dönüştürmek amaçlı uygulamalarla kölelik düzeni dayatılmaktadır" dedi. Meslek odaları, bugün eylemleri Osmangazi Metro İstasyonu önünde Kent Meydanı'na yürüyerek sürdürecek.


Bursa Hakimiyet


Geri Dön