17 / 04 / 2024

TMO ucuz arpa satışını başlattı! Arpa fiyatları düşecek mi? 18 Ekim 2022 fiyat listesi...

TMO ucuz arpa satışını başlattı! Arpa fiyatları düşecek mi? 18 Ekim 2022 fiyat listesi...

Buğday 4 bin 700 liradan fırınlara verilirken, arpanın fiyatları tepki çekti. Peki Arpa fiyatları düşecek mi? İşte borba borsa arpa 18 Ekim 2022 fiyat listesi...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde arpa fiyatlarını kaleme aldı. "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), geçen sezon olduğu gibi 2022-2023 sezonunda da un ve yem regülasyonuna devam edecek" açıklamasıyla yazısına başlayan Ali Ekber Yıldırım, bu amaçla ucuz arpa satışına başlandığını belirtti. 

TMO'nun prim dahil tonunu 6 bin 200 liradan aldığı arpayı büyükbaş hayvan besicilerine ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine 5 bin 250 TL'den satacağını belirten Ali Ekber Yıldırım, "Yetiştiriciler, açıklanan fiyatın yüksek olduğunu, buğdayın ton başına 4 bin 700 liradan un sanayicilerine tahsis edilirken arpanın 5 bin 250 liradan yetiştiricilere satılmasının yanlış olduğunu ifade ediyor" şeklinde konuştu. 

TMO ucuz arpa satışını başlattı! Arpa fiyatları düşecek mi? 18 Ekim 2022 fiyat listesi... 

Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, regülasyon amacıyla arpa için belirlenen fiyatın yüksek olduğuna dikkat çekti ve konuyla ilgili açıklamasında "Açıklanan ton başına 5 bin 250 liralık fiyat, Katma Değer Vergisi (KDV) ile birlikte 5 bin 300 lirayı geçiyor. Birlikler aracılığıyla alım yapılarak arpa dağıtımı olacağı için nakliye, hamaliye ve diğer masraflar ile birlikte 5 bin 600 liraya çıkar. Burada meydana gelecek fire, üreticinin taşıma masrafı, birliklerin kiloda 10-15 kuruşluk masrafı ile birlikte üreticiye 1 ton arpanın maliyeti 5 bin 800 lirayı aşar" ifadelerini kullandı ve piyasada armanın 6 bin 200 TL seviyesinde olduğunu aktardı. 

Buğday 4 bin 700 liradan fırınlara verilirken, arpanın bu fiyatlara verilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Türkman, fiyatta bir düzenleme yapılması gerektiğinin, üreticinin son umudunun arpa regülasyonu olduğunu ancak bu fiyatlarla umut olmaktan çıktığınn altını çizdi. 

TMO ucuz arpa satışını başlattı! Arpa fiyatları düşecek mi? 18 Ekim 2022 fiyat listesi... 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, un regülasyonu için verilen buğday ile yem regülasyonu için verilen arpanın fiyatını birbiriyle karşılaştırmanın doğru olmadığına dikkat çekti ve ikisnin farklı ürünler olduğunu, yem regülasyonu için belirlenen arpa fiyatının şu anki piyasa fiyatına göre yüzde 20 daha ucuz olduğunu vurguladı. 

Arpada fiyatların şu anda piyasada ton başına 6 bin TL ile 6 bin 400 TL arasında değiştiğine vurgu yapan Güldal, bu satışla beraber  piyasada arpa fiyatında artık yükseliş olmayacağını beklediklerini belirtti. Güldal, konuyla ilgili olarak, "Çünkü biz piyasaya göre yüzde 20 daha düşük fiyatla veriyoruz. Arpada fiyat artışını önlemiş oluyoruz" diye konuştu. 

Peki son dakika arpa fiyatı hangi borsada ne kadar? Arpa fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte borba borsa arpa 18 Ekim 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön