18 / 04 / 2024

TMSF gayrimenkul satışından 14,5 milyon dolar gelir elde etti!

TMSF gayrimenkul satışından 14,5 milyon dolar gelir elde etti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Balkaner Turizm'den alacaklarına karşılık olarak Manavgat Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışından yaklaşık 14,5 milyon dolar gelir elde etti.



TMSF Manavgat Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu Başkanlığından açıklanan sıra cetveli, Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de borçlu Balkaner Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile ilgili olarak Manavgat Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün 5-8 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen açık artırma/pazarlık aşaması neticesinde 15 milyon dolar bedelle Fon Kurulunun onayına sunulmak üzere Burak Turizm'e ihale edildiği anımsatıldı. 


Resmi Gazete'de ihale alıcısı Burak Turizm tarafından ihale bedelinin süresi içinde ödendiği, devir ve teslim anlaşması imzalanarak ticari ve iktisadi bütünlüğün, ihale alıcısına devir ve teslim edildiği bildirildi. Manavgat Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satışına ilişkin 16 bin 991 liralık satış masrafı yapıldığı belirtilen duyuruda, ihale bedelinin Balkaner Turizm'in tüm borçlarını karşılayamaması nedeniyle 15 milyon dolar ihale bedelinden yapılan satış ve paylaştırma gideri olan 16 bin 991 TL mahsup edildikten sonra bakiye ihale bedeli ve nemasının paylaştırıldığı kaydedildi. 

Gayrimenkullerin emlak vergi borcunun ödenmesi için Ilıca Belediye Başkanlığına 919 bin 403 TL pay ayrılmasına, bakiye ihale bedelinin 1. derece 40 milyon TL meblağlı müşterek ipotek alacağına mahsuben TMSF'ye ayrılmasına karar verildiği bilgisi verilen duyuruda, sıra cetveline itiraz süresinin 15 gün olduğu ve sıra cetveli kesinleştikten sonra paylaştırmaya konu ihale bedelinin hak sahiplerine ödeneceği bildirildi. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön