28 / 03 / 2024

TMSF: Toprak ajitasyon yapıyor

TMSF: Toprak ajitasyon yapıyor

Halis Toprak, TMSF'ye borçlarını fazlasıyla ödemesine karşın İstinye'deki Aslanlı Köşk'ün protokole aykırı olarak satışa çıkarıldığını iddia etmişti...



İşadamı Halis Toprak, yaklaşık bir ay önce mahkemeye bavurup TMSF'ye borçlarını fazlasıyla ödemesine karşın İstinye'deki Aslanlı Köşk'ün protokole aykırı olarak satışa çıkarıldığını iddia etti. Toprak, yaptığı başvuruda şirketlerine 30 Kasım 2001'de el konulduğunda toplam borcunun 450 milyon dolar olduğunu ve borcunu 480 milyon dolar olarak ödediğini kaydetti. Toprak dilekçesinde, borcunu ödediği halde TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün protokole aykırı davranarak İstinye'deki Aslanlı Köşk ile yakınlarındaki 478 metrekarelik taşınmazını satışa çıkardığını dile getirdi.

İhalede yer, saat belirtilmedi

Toprak, köşkün, ihalenin yeri ve saati belirtilmeden, 23 milyon 800 bin TL bedelle Ertürk'ün yakın dostu Remzi Gür'e satıldığını ifade etti. İddialara yanıt veren TMSF'nin, mahkemeye sunulan dilekçesinde şu görüşler yer aldı: "Davacı tarafça yapılmaya çalışılan bu ajitasyon tarafımızca anlaşılmadığı gibi, sayın hakimliğinizi iğfal etmemek adına, bu konudaki maksadı aşan yorumlara tarafımızca yanıt verilmeyecektir. İhale, 16 milyon 150 bin TL bedel üzerinden açılmış, 69 kez pey sürülmesi sonucunda taşınmaz, tahmini bedelin yüzde 113 üzerinde bir bedel olan 23 milyon 800 bin TL'ye Remzi Gür'e satılmıştır."
Gazete Habertürk


Geri Dön