20 / 04 / 2024

Tokat da Altındağ'ı örnek alıyor!

Tokat da Altındağ'ı örnek alıyor!

Altındağ Belediyesi, Tokat tarafından da örnek alınıyor. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Kalkınma Kurulunun 2014 yılı dördüncü toplantısında Tokat Valüiği'nin Altındağ'ı örnek alarak alacağı açıklandı.



TÜRKİYE'DEKİ ve dünyadaki pek çok kurum ve kuruluş tarafından örnek alınan Altındağ Belediyesi, Tokat tarafından da örnek alınıyor. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Kalkınma Kurulunun 2014 yılı dördüncü toplantısında Tokat Valüiği'nin Altındağ'ı örnek alarak alacağı açıklandı. 

Toplantıya Altındağ belediye Başkanı Veysel Tiryakinin yanı sıra, Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Amasya Üniversitesi Rektörü Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Orbay katıldı. Toplantıda konuşan Tokat Valisi Cevdet Can "Altındağ'da yapılan örnek çalışmanın benzerini Tokat'ta yapmak için gayret sarf ediyoruz. Onların tecrübelerinden faydalanacağız" dedi. 

"Altındağ'ın tecrübelerinden faydalanacağız" OKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Cevdet Can Tokat'ın tarihi konaklan ile Altındağ'a benzediğini ifade ederek "Altındağ'da yapılan başarılı çalışmanın benzerini Tokat'ta yapmak için gayret sarf ediyoruz. Onların tecrübelerinden faydalanacağız. 

Mevlana Hazretleri Acemilerin aynaya bakıp göremediklerini, tecrübeliler tuğlaya bakıp görür.' diyor. Bu bir tecrübe paylaşımıdır. Bunu, burada gerçekleştireceğiz" dedi. 

"Altındağ'ın örnek alınması beni mutlu ediyor" Konuşmaların ardından Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye'de tarihi yapıların restorasyonu konusunda örnek teşkil eden Hamamönü çalışmasıyla büyük beğeni toplayan Başkan Tiryaki "Turizme yönelik kentsel dönüşüm deneyimi" üzerine bir seminer verdi. Seksen yıldır Türkiye'de takip edilen ve hiçbir sonuç alınamayan koruma ve korumacılık anlayışından kurtulunması gerektiğini söyleyen Tiryaki, Hamamönü'ndeki tarihi yapıların restorasyonu sürecinde yaşanan zorluklan anlattı. Altındağ'ın eski ve yeni halini, yapılan restorasyon çalışmalannı fotoğraflarla anlatan Tiryaki, Tokat'ta da çok büyük tarihi zenginlik olduğunu sözlerine ekledi. Tiryaki "Altındağ'ın ve Altındağ'da gerçekleştirdiğimiz çalışmalann bugün Türkiye'deki pek çok il, kurum ve kuruluş, hatta dünyanın farklı ülkelerinden takip edildiğini ve örnek alındığını görmek beni çok mutlu ediyor" dedi. 


Zafer


Geri Dön