25 / 04 / 2024

Trabzon geri dönüşümde Türkiye'nin en başarılı illeri arasında yer alıyor!

Trabzon geri dönüşümde Türkiye'nin en başarılı illeri arasında yer alıyor!

Trabzon’daki geri dönüşüm uygulamaları ile yılda 265 bin ağacın kesilmesi önlenirken; 2 milyon 500 TL tasarruf yapıldı. Günde ortalama 24 ton ambalaj atığı geri kazanılırken, geri dönüşüm konusunda Türkiye'nin en başarılı illeri arasında yer alıyor...




Trabzon’daki geri dönüşüm uygulamaları ile yılda 265 bin ağacın kesilmesi önlenirken; 2 milyon 500 TL tasarruf yapıldı. Günde ortalama 24 ton ambalaj atığı geri kazanılırken, Trabzon, geri dönüşüm konusunda Türkiye'nin en başarılı illeri arasında yer alıyor.


Trabzon Belediyesi'nin yürütmekte olduğu, ‘Geri Dönüştürülebilir Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrıştırılarak Toplanması Projesi’ kapsamında, lisanslı firmalarla ortaklaşa yürütülen çalışmalar doğrultusunda şehrimizin muhtelif noktalarına 650 adet geri dönüşüm konteyneri yerleştirildi. Sokak toplayıcılarının büyük bir kısmı sisteme dahil edildi ve tesislerde 70 kişinin istihdamı sağlandı. Yapılan çalışmalar, halkı bilinçlendirme çalışmaları ile desteklenirken, her geçen gün geri kazanılan ambalaj atığı miktarı artıyor.


Son verilere mücavir alanda günde 238 ton çöp oluşurken, 24 ton ambalaj atığı geri kazanıldı. Son 3 yılda 19 bin 259 ton ambalaj atığı geri kazanılırken, bu atıkların 15 bin 491 tonu kağıt-karton atıktan oluştu. Bu sayede son 3 yıl içerisinde yaklaşık 265 bin ağacın kesilmesi önlendi. Uygulama ile bin 320 metrekare ormanlık alan tahrip edilmemiş ve 63 bin500 kwh elektrik enerjisi tasarrufu yapılmış oldu.



Medya Trabzon


Geri Dön