25 / 04 / 2024

Tokat Tozanlı Çayı'na köprü yapılıyor!

Tokat Tozanlı Çayı'na köprü yapılıyor!

Tokat Almus'ta Tozanlı Çayı'na yapılacak köprü çalışmaları köylülerin yüzünü güldürdü. Tozanlı Çayı'ndan Reşadiye ilçesine yolu 14 kilometre kısaltacak olan köprünün kısa sürede tamamlanması bekleniyor...




Tokat’ın Almus ilçesinde köylülerin hayalini kurduğu köprü çalışmaları başlatıldı.


Almus ilçesine bağlı Çam köyünde yaklaşık 50 yıldır köylülerin kullandığı çağ dışı tahta köprünün yerine yeni bir köprü yapılması için çalışmalara start verildi. Bölge bulunan HES inşaatını yürüten firma ile müteahhit firma tarafından başlatılan köprü çalışmaları köylülerin yüzünü güldürdü. Tozanlı Çayı'ndan Reşadiye ilçesine yolu 14 kilometre kısaltacak olan köprünün kısa sürede tamamlanması bekleniyor.


Yöre halkından Ünal Demir, köprünün yapımı için yasal izinler konusunda destekte bulunan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile köprünün yapımını üstlenen Naci ve Ercan Ekşi ile Kadir Demirci’ye teşekkür ederek, "Yöre halkının yıllardır rüyası olan köprünün yapımını üstelenenlere teşekkür ediyoruz. Bu köprü yöredeki diğer köylerinde kullanımına sunularak Reşadiye yol bağlantısını önemli derecede kısaltacak" dedi.


Köprüyü yaptıran Naci Ekşi ise yöreye olan katkılarının devam edeceğini söyledi.



Maraş Gündem


Geri Dön