29 / 03 / 2024

Tokat'a 12 yılda 5 milyar 800 milyon liralık yatırım yapıldı!

Tokat'a 12 yılda 5 milyar 800 milyon liralık yatırım yapıldı!

İhsan Şener, Tokat'a Ulaştırma, Eğitim, Sağlık, Adalet, Orman ve Su işleri, Enerji, Tarım ve Hayvancılık, Konut, Köydeş, Spor, Turizm ve birçok alanda 12 yılda 5 Milyar 800 Milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini belirtti.




AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Milletvekili İhsan Şener, kpartisinin Genel Başkanı. Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tokat'a gelişi vesilesiyle bir açıklama yaptı ve AK Parti Hükümetlerinin Tokat'a yaptıklarından, yapacaklarından bahsetti. 


12 YILDA 5 MİLYAR 800 MİLYON... 

İhsan Şener, Tokat'a Ulaştırma, Eğitim, Sağlık, Adalet, Orman ve Su işleri, Enerji, Tarım ve Hayvancılık, Konut, Köydeş, Spor, Turizm ve birçok alanda 12 yılda 5 Milyar 800 Milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini belirtti. Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tokat'ta düzenlenecek mitingde halka sesleneceğini ardından ise Erbaa'da iftar programına katılacağını belirtti. 

Başbakan Erdoğan'ın Tokat'a büyük önem verdiğini hatırlatan Şener, Ulaştırma, Eğitim, Sağlık, Adalet, Orman ve Su işleri, Enerji, Tarım ve Hayvancılık, Konut, Köydeş, Spor, Turizm ve birçok alanda 5 Milyar 800 Milyon liralık 12 yılda yatırım gerçekleştirildiğini ifade etti. 


"TOKAT-NİKSAR YOLU KARADENİZ'E AÇILAN KAPI OLACAK"

 Tokat'a son 12 yılda 1 Milyar liralık ulaşım yatırımı yapıldığını söyleyen Şener, "AK Parti'den önce 1993-2002 yılları arasında Tokat'a sadece 144 Milyon liralık yatırım yapılmışken AK Parti ise 12 yılda 1 Milyar liralık yatırım gerçekleştirdi. 16 kilometre olan bölünmüş yol ağı 229 kilometreye, Karayolu ağı ise 686 kilometreye ulaştı. Şimdi ise Tokatlının hayalini kurduğu Tokat-Niksar yolu ilerliyor. 52 kilometre uzunluğunda 550 Milyon liraya mal olacak olan Tokat-Niksar yolunun yapımı sürüyor. 2015 yılına kadar bu yolu bitirmek istiyoruz. Bu proje Ülkemizin Kuzey-Güney bağlantısını oluşturacak. Tokat çağdaş standartlarda Karadeniz'e ulaşmış olacak. Ayrıca KÖY-DES kapsamında ise yolu, suyu olmayan yerleşim yeri kalmadı. Köylerimize 2 bin kilometre asfalt, 820 kilometre stabilize ve 250 bin metre kare ise parke yaptık."dedi. 


"EĞİTİM VE SAĞLIKTA KONFOR" 

Eğitim ve Sağlık alanında Tokat'a büyük yatırımlar yapıldığını söyleyen Şener, "2002 yılına kadar bir sınıfta 36 öğrenci eğitim görürken şimdi ise bu sayı 20'lere düştü. Derslik sayısını arttırıp, modern sınıflarda, tablet bilgisayarlarla eğitim imkanı geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize sunduk. 2002 yılına kadar sadece 7 bin öğrencisi bulunan Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ni büyüterek 9 fakülte, 8 Yüksekokul, 15 Meslek Yüksekokulu açarak öğrenci sayısını 23 bin 500'e çıkartıldı. Sağlık alanında ise İl merkezi dahil tüm ilçelere yeni hastaneler kazandırılarak milletimizin hizmetine sunduk."diye konuştu. 


"BARAJLAR ŞEHRİ TOKAT"

 Üreticinin sürekli desteklendiğini belirten Şener, "12 yılda üreticimize 450 Milyon lira tarımsal 12 Yılda 5 milyar 800 milyon TL destek verildi. Havza bazlı destek ödemesini başlatarak prim desteği verilen ürün miktarını 4'den 17'ye çıkartıldı. Modern tarım için 4 bin adet makine ekipman üreticilerimize dağıtıldı. 

Hayvancılığa desteği son 12 yılda 9 kat arttırarak toplamda 132 Milyon lira katkı sağlandı. Özellikle tarımın önündeki en büyük sorun olan sulama sorununu kurulan baraj ve göletler ile bitirdik. 

Süreyyabey Çekerek, Güzelce barajları bölgeye can vermeye başladı. Şimdi Alpu barajı da Tokat'a Can katacak. Yapımı süren Turhal Barajı'da bittiğinde Tokat, barajlar şehri olacak. Tokat tarımda bölgenin canı oldu." 


"HER ALANDA YATIRIM SÜRECEK" 

Her alanda yatırımlar yapıldığını söyleyen Şener, "TOKİ öncülüğünde 3 bin 146 konut sosyal donatıları ile yapıldı. Gençlerimiz için 242 Milyon lira değerinde spor tesisleri yapıldı. Lisanslı sporcu sayısı 2 bin 800 iken 19 binlere ulaştı. Sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 22 bin kişiye yardım, eşi vefat eden 4 bin 538 kadına maaş, yoksul 77 bin 172 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 22 bin 340 yaşı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı." 


"ŞİMDİ TEŞEKKÜR VAKTİ" 

Tarih'te ilk kez Cumhurbaşkanının millet tarafından seçileceğini hatırlatan Şener, "10 Ağustos seçimi Türk tarihi ve Tokatlılar için önemli bir yere sahip. Bu seçimde bu milleti bu devleti temsil edecek reisi cumhuru hep birlikte seçeceğiz. 

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 12 yıldır tüm Türkiye'ye olduğu gibi Tokatlılara hizmet ediyor. 12 yılda Tokat'ta yaşanan değişimi herkes çok iyi biliyor, görüyor. Bugüne kadar milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri için Başbakanımız Erdoğan oy istedi. Kendisi için doğrudan bir talebi olmadı. İlk defa Başbakanımız Erdoğan kendisi için milletinden oy istiyor. Milletini bu kadar sevip, sayısız hizmetler yapan Başbakanımıza hep beraber sandıkta teşekkür edelim." diye sözlerini tamamladı. 


Tokat Gazetesi


Geri Dön