29 / 03 / 2024

Tokat'ın değeri kentsel dönüşümle artacak!

Tokat'ın değeri kentsel dönüşümle artacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sanayi esnafıyla buluştu. Eroğlu, toplantıda kentsel dönüşümle gayrimenkullerin ve dükkanların değer kazanacağını söyledi.



Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sanayi esnafıyla bir araya geldi. Eroğlu, sanayi esnafı ile sohbet ederek, esnafın isteklerini dinledi. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, sanayi’den yükselen sesin şehrin sesi olduğunu söyleyen Eroğlu, ''Mümkün olduğunca esnaflarımızla sabahları bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sanayi şehirdeki durumlarla ilgili görüşleri olan, neyin doğru neyin yanlış olduğunu tespit edebilen yerlerden birisi. Bine yakın dükkânımız var. Yaklaşık 4 bin çalışanımız var. Her gün 15 bin insanın geldiği bir yer. Bu sebeple sanayiden çıkan ses şehrin sesidir. Kalbinizdeki, beyninizdeki düşünceler şehrin her anlamdaki düşüncesidir. Onun için biz de her daim sizlerin fikirlerinize danışmak ve sizlerle iç içe olmanın gayreti içerisindeyiz. Hep şehrimizi geliştirmenin, büyütmenin gayreti içerisinde olduk. Şehrin geliştiğini en azından sigortalı işçi sayısının artışından anlayabiliriz. Son 4 yılda yaklaşık yüzde 18 oranında çalışan işçi sayısının arttığını görüyoruz. Bununla beraber açılan işçi sayısında artışın olduğunu gözlemliyoruz. Bunun yanında 3 yıl içerisinde nüfusumuz 134 binden 153 bine geldi. Yaklaşık 7 bine yakın bir artışın olduğunu gözlemliyoruz. Refah düzeyinin yükseldiğini gösteren bir diğer veri de araç sayısıdır. Bunun da yüzde 20 bin oranında artış gösterdiğini görüyoruz. İki yılda geldiğimiz son nokta her şeyi bitirdik en son olarak satın alma işlemini de bitirdikten sonra Bakanlığa giderek bu işi başarmış olacağız. Birkaç yıl içerisinde bitirdiğimizde yeni sanayimize, güzel iş yerlerine kavuşmuş olacağız. Buranın kentsel dönüşümü hususunda bu bölgede dükkânları olan kardeşlerimiz rahat olsunlar. Şu andaki maddi değerinden daha yüksek bir değerde bir gayrimenkule sahip olacaklar. Daire olabilir, dükkân olabilir bunun adedi herkesin metrekaresine göre değişir. Herkes rahat olsun. Yeni yapılacak sanayideki dükkânlarımıza uygun fiyatlarda sahip olacaksınız hem de burada dükkanı olan insanlar için de buradaki dükkanlar da daha değerli hale gelecek. İki türlü bakıldığında da bu durum karlı olacak" açıklamasında bulundu.


Geri Dön