28 / 03 / 2024

TOKİ 2020 kura çekilişi sorgulama! 

TOKİ 2020 kura çekilişi sorgulama! 

TOKİ tarafından başlatılan ‘100 Bin Sosyal Konut Projesi’ne 1 milyon 211 bin 518 kişi başvuru yapmıştı. Projede ilk hak sahipileri dün İzmir Karabağlar evleri için belirlendi...



TOKİ’nin 100 bin konut projesinde ilk hak sahipleri dün  İzmir  Karabağlar projesi için belirlendi. Kuralar Haziran ayına kadar sürecek.

Dar gelirli vatandaşlara yönelik başlatılan ‘100 Bin Sosyal Konut Projesi’ne 1 milyon 211 bin 518 kişi başvuru yapmıştı. Evine bir an önce kavuşmak isteyenler büyük bir heyecanla kura çekimlerini bekliyor. Posta Gazetesi'nden Meltem Kara söyleyenoğlu'nun haberine göre, 221 proje için hak sahibi belirleme kuralarının dün İzmir Karabağlar projesinde çekildi. Başvuranlar sonucunda 750 kişi evlerine kavuştu ve büyük bir sevinç yaşadılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteğiyle  TOKİ  tarafından sürdürülen projeler için kura çekimini takip etmek isteyenler, TOKİ'nin internet sitesi üzerinden açıklanan salona giderek canlı olarak izleyebiliyor. TOKİ’nin sosyal medya hesapları üzerinden de canlı yayınlanan kura çekimlerini izleyebilirsiniz.

Nasıl kontrol edilir

Kuradan birkaç saat sonra, TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden kura sonuçları yayınlanıyor, yerinde izleyemeyen vatandaşlar siteden sorgulama yapabilirler. Siteye giriş yaptıktan sonra ‘Satış ve Duyurular’ bölümüne girerek, ‘Kura Sonuçları Sorgulama’ butonuna tıklanır. Buradan gelen ekrana T.C. kimlik numarası yazarak sorgulama yapılabilir. Hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, çekiliş tarihinin 5 iş günü sonrasından itibaren başvuru yaptıkları bankanın şubelerinden geri alabilir.

Kurada ismi çıkan Nezahet Begeç, “55 yaşındayım, hep kiradayım. Heyecandan bütün gece uyumamıştım. İsmimi görünce inanamadım” dedi.

Ödemeler ne zaman?

Ödemeler, satış fiyatının yüzde 10’u peşin, kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay taksitle yapılacak. Aylık taksitler 894 liradan başlayacak. Krediyi kamu bankaları ve katılım bankaları kullandıracak. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlayacak. Konutların teslimi öncesinde yüzde 1 KDV konut alıcılarından tahsil edilecek.

TOKİ 2020 kura çekilişi sorgulama! 

Ev çıkanlar ne yapacak?

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar, TOKİ’nin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde bankada (şubeler daha sonra ilan edilecek) ‘Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’ ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştirecek.

Sözleşme imzalama aşamasında Nüfus Müdürlüğü’nden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge ile,
Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgelerini ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklar.

TOKİ 2020 kura çekilişi sorgulama! 

Çıkmasa da üzülmeyin

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kuraya girmeden, başvuru önceliğine göre ‘açık satış’ projeleri de sunuyor. Yani 100 bin konutta hak sahibi olamayanlar üzülmesin. Şu anda 16 ilde 29 projede 1.497 konut açık satışta bulunuyor. Bu konutlar için son başvuru tarihi 30 Haziran olarak belirlendi.

TOKİ Karabağlar 24 Şubat 2020 kura sonucu listesi!

TOKİ Karabağlar 2+1 ve 3+1 kura sonuçları 24.02.2020 kazananlar listesi!

TOKİ 2020 kura sorgulama nasıl yapılır?

 


Geri Dön