19 / 03 / 2024

TOKİ 26 ilde 3 bin 500 konutu satışa sundu!

TOKİ 26 ilde 3 bin 500 konutu satışa sundu!

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için konut üreten TOKİ, 3 bin 500 konutu açık artırma usulüyle satacak. TOKİ, 26 ilde 80’den fazla projeden ev sahibi yapıyor. 



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 26 ildeki 80'den fazla projesindeki 3 bin 500 konutu satmaya hazırlanıyor. 

185 liradan başlayan taksitlerle satılan evlerin fiyatları 55 bin 681 liradan başlıyor. Emekli, alt gelir grubu dahil herkese hitap eden konutlar 1+1, 2+1, 3+1 olarak tasarlandı.

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre satılık konutlar için başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası'na yapılacak. Projenin olduğu yerdeki banka şubeleri aracılığıyla teminat yatırılıp sözleşme imzalanabiliyor. Başvurunun hangi bankaya yapılacağı evin özelliğine ve bulunduğu ile göre değişiklik gösteriyor. 

 

PEŞİNAT DAİRENİN YÜZDE 10'U

TOKİ peşinatları daire fiyatının yüzde 10'u olarak belirleniyor. Alt gelir grubuna yönelik yapılan konutlar için ödenecek peşinat 10 bin liradan başlıyor. Dar gelirliler için yapılan evi almak için başvuran kişinin kendisi, eş ve velayeti altındaki çocukları üzerine kayıtlı evi olmaması gerekiyor. Bir diğer şart ise ev alınacak ilde bir yıl ikamet şartı olması.

 

BAŞVURULAR ŞUBAT AYINA KADAR

Konut sahibi olmak isteyen emeklilerin Şubat ayına kadar başvuruda bulunması gerekiyor. TOKİ’nin konutlarına başvurabilmek için aranan şart ailede hiçbir üyenin üstünde kayıtlı ev olmaması ve TOKİ’den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olmak. 

 

BUNLARA DİKKAT

1- Başvurular en yakın Halkbank ya da Ziraat Bankası’na yapılacak.
2- Başvuru yapılırken Gayrimenkul SatışSözleşmesi imzalanacak.
3- daire bedelinin en az yüzde 10’u kadar peşinat alınacak.
4-  Evi alanlar 14 gün içinde cezasız cayabilecek.
5- Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yıl Ocak ve Temmuz'da iki kez memur maaş artışına göre zamlanacak.   


Geri Dön