20 / 04 / 2024

TOKİ 30 bin sosyal konutun yapımına başladı!

TOKİ 30 bin sosyal konutun yapımına başladı!

Sosyal konut çalışmalarının hızla devam ettiğimi ifade eden Kurum, "TOKİ'mizle şu ana kadar ülkemizde sosyal donatılarıyla beraber toplam 1 milyon bağımsız bölüm ürettik'' dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sheraton Otel'de düzenlenen İller Bankası AŞ 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; sosyal konut çalışmalarının hızla sürdüğünü anlatan Kurum, "TOKİ'mizle şu ana kadar ülkemizde sosyal donatılarıyla beraber toplam 1 milyon bağımsız bölüm ürettik. 2019 yılında, 50 bine yakın konut ve sosyal donatıyı vatandaşlarımıza teslim ettik. Yine, 67 ilimizde, 140 projede 50 bin sosyal konutun kura çekimini tamamladık, 30 bin konutun inşaatına başladık. '100 bin Sosyal Konut' kampanyasında da başvuru sürecimiz tamamlandı. Konutların proje ve yapım çalışmalarına başladık. Sizlerin de destekleriyle yapacağımız yeni yuvalarımız, tüm hak sahibi vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Bakan Kurum, 2023 yılına kadar 81 ilde 81 milyon metrekarelik alana yapacakları millet bahçelerini hizmete açacaklarını söyleyerek şu ana kadar 23 millet bahçesini hizmete sunduklarını, halen 72 ilde 184 projenin çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekare üzerine çıkarmak için çalışmalarda bulunduklarını, ekolojik koridorların bunun bir parçası olduğunu kaydeden Kurum, 22 ilde uygulamaya başladıkları ekolojik koridorların kilometrelerce uzunluğa sahip olacağını, ekolojik koridorların doğal alanları, akarsuları, bisiklet yollarını ve millet bahçelerini birbirine bağlayacağını kaydetti.

"2023 YILINA KADAR 3 BİN KİLOMETRE BİSİKLET YOLU YAPACAĞIZ"

Ekolojik koridorların en önemli ulaşım ağının bisiklet ve yeşil yürüyüş yolları olacağından bahseden Murat Kurum, "Son 2 yılda 1242 kilometre bisiklet yolu, 108 kilometre yeşil yürüyüş yolunun yapımını hamdolsun tamamladık. İnşallah 2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu, 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu, 60 kilometre çevre dostu sokak ve 60 bin metrekare gürültü bariyerimizi tamamlayacak, belediyelerimizin yönetimine, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." diye konuştu.

Dünyayı etkisinde yer alan Kovid-19 salgını ile iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarının şehirleri ve insanları olumsuz etkilediğinden bahseden Kurum, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Kovid-19 salgınına karşı ülke olarak hep birlikte hakikaten fedakarlıklar gösterdik, başarı hikayeleri yazdık. Diğer taraftan küresel bir sorun olan iklim değişikliğiyle mücadele konusunda da artık hep birlikte, bir seferberlik ruhuyla hareket etme mecburiyetimiz var çünkü ülkemizde şiddetli ve sık yağışlar meydana geliyor, Akdeniz bölgemiz çölleşiyor, hiç görmediğimiz dev hortumlar, çok şiddetli dolu yağışları yaşanıyor. Biz bakanlık olarak; Karadeniz
İklim Değişikliği Eylem Planı’mızı açıkladık, diğer 6 bölgemizin çalışmalarını tamamladık, yakında açıklayacağız. 81 ilimizin tamamında, yerel iklim eylem planlarını da belediyelerimizle, il müdürlüklerimizle birlikte yapacağız. Sizlerden, tüm illerimize, hatta ilçelerimize kadar yayılacak çalışmalarımızda özel destek istiyorum, bekliyorum. İklim değişikliği, çevre, doğa ve tabiat koruma hassasiyetiyle ortaya koyduğunuz her projede, her adımda, her çalışmada sizlerin yanınızdayız."

Sosyal konut üretirken depreme karşı tedbirli şehir olmayı hedefliyoruz!

İstanbul'un 6 ilçesine dönüşüm müjdesi!


Geri Dön