26 / 04 / 2024

TOKİ 5 ayda 21 bin 118 konutu teslim etti!

TOKİ 5 ayda 21 bin 118 konutu teslim etti!

TOKİ, 50 bin sosyal konut için kolları sıvarken, mevcut projelerinde de teslimleri sürdürüyor. 5 ay içerisinde toplam 21 bin 118 dar gelirli vatandaş yeni evine kavuştu.



Türkiye’nin dört bir yanında konut üretimine hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar gelirli vatandaşlar için konut inşa ederken bir yandan da konutların teslimlerini gerçekleştiriyor. Posta gazetesinden Meltem Kara'nın haberine göre, İstanbul’dan Şırnak’a, Bursa’dan Gaziantep’e kadar birçok ilde inşası tamamlanan 21 bin 118 konut, yılın ilk beş ayında hak sahiplerine teslim edildi.

TARİHLERİ KAÇIRMAYIN

TOKİ, konutların inşaatları tamamlandığında bir ‘Konut teslim programı’ hazırlıyor. Bu programda hak sahiplerinin konutlarını teslim alması için belirli günler belirleniyor. Örneğin farklı bloklar farklı günlerde konutlarını teslim almaya başlıyor. Konut alıcıları, kendileri için belirlenen teslim tarihinde önceden bildirilen banka şubesine giderek, satış bedeli üzerinden KDV ödemesi  de yapıyor.

KDV'Yİ ÖDEYİN

KDV ödemesinden sonra şantiyeye ulaşarak konutlarını tutanakla teslim alıyor. Konutun sigorta ve DASK işlemleri aracı banka tarafından yaptırılıyor ve bedelleri KDV ile beraber tahsil ediliyor. Teslimler esnasında ‘Gayrimenkul Satış Sözleşmesi’nin hak sahibinde bulunan nüshasını, kimlik fotokopisini ve KDV tutarının ödendiğine dair belgeyi ibraz etmek gerekli. Belgeler eksiksizse ‘Konut Teslim Tutanağı’ ve ‘Konut Tespit Föyü’ imzalatılıyor.
 

Hangi ilde kaç konut teslim edildi?

 

TOKİ 5 ayda 21 bin 118 konutu teslim etti!

 

TOKİ il il kura çekiliş tarihleri!

TOKİ İstanbul 2019 kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ  Ankara  2019 başvuruları başladı!


Geri Dön