19 / 04 / 2024

TOKİ 50 bin konut kampanyasının başvuruları 19 Nisan'da bitecek!

TOKİ 50 bin konut kampanyasının başvuruları 19 Nisan'da bitecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projesinin başvuruları 19 Nisan'a kadar devam edecek. Şu ana kadar 250 bin vatandaşımız da bu konutlara başvurdu. Çok daha fazla başvuru olacağını da öngörüyoruz" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Altındağ Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen Örnek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı'na katıldı.

Bakan Kurum, Ankara'da yaptıkları yatırımları anlattı. Kurum, Mamak, İmrahor Vadisi, Mogan Gölü ve Ankara'nın kuzeyinde yapılan millet bahçeleri hakkında bilgi verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projesine ilişkin, "Başvurularımız 19 Nisan'a kadar sürüyor. Şu ana kadar 250 bin vatandaşımız da bu konutlara başvurdular. Çok daha fazla başvuru olacağını da öngörüyoruz. Bundan sonraki süreçte o talebe göre de projelerimizi ve illerimizi belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Murat Kurum, Örnek Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümüne ilişkin, "Siz nasıl istiyorsanız, sizin rızanız çerçevesinde bu dönüşüm yapılacak. İlk önce planlarımızı onaylamış olacağız, akabinde ada bazında herkes kendisi anlaşıp müteahhite verebilir. Yok efendim toplu bir şekilde dediniz ki 'Gelin bize yardımcı olun' buna ilişkin de hem belediyeyle, hem  TOKİ  kanalıyla hem de İller Bankası Genel Müdürlüğümüz kanalıyla her türlü desteği vermeye hazırız." şeklinde konuştu. 

 

TOKİ'nin 50 bin sosyal konutuna 250 bin başvuru geldi!
 


Geri Dön