18 / 04 / 2024

TOKİ AFAD'a modern bir hizmet binası yapacak!

TOKİ AFAD'a modern bir hizmet binası yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (T0Kİ), tecrübesini kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşarak ihtiyaçları doğrultusunda hizmet binaları inşa ediyor. AFAD binası 46 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek...




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (T0Kİ), tecrübesini kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşarak ihtiyaçları doğrultusunda hizmet binaları inşa ediyor. İdare bu kapsamda, AFAD'a da modern bir hizmet binası yapacak. 46 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek AFAD binası, afet anlarında her türlü ihtiyaca cevap verebilecek. AFAD binası, Eskişehir yolu üzerinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı hizmet binaları arasında yer alacak. Binanın girişi Eskişehir yolu üzerinden olacak ancak acil durum amaçlı tali araç girişi de bulunacak. Yapıda, operasyon salonu, etkinlik merkezi, Ulusal Sismik Gözlem Ağı birimi, eğitim salonları, arşiv de yer alacak. 


İHALESİ BUGÜN YAPILACAK

Operasyon Merkezi, her türlü afet durumunda ayakta kalabilme gerekliliğinden, hizmet binasından bağımsız planlandı. Elips tasarımı, statik olarak yapıyı güçlendirdi. Operasyon Merkezi, içinde üst düzey yöneticilerin bulunabileceğinden güvenlik nedeniyle Eskişehir yoluna uzak konumlandınldı. AFAD binasında, üst düzey yöneticilerin acil durumlarda kullanabileceği helikopter pisti de bulunacak. İhale bugün yapılacak. 


Yeni Akit


Geri Dön