23 / 04 / 2024

Bursa Yiğitali Hizmet Binası’nın temeli atıldı!

Bursa Yiğitali Hizmet Binası’nın temeli atıldı!

Osmangazi Belediyesi, Yiğitali Mahallesi’ne modern bir hizmet binası inşa ediyor. İçerisinde muhtarlık, kahvehane ve misafirhanenin yer alacağı Yiğitali Hizmet Binası’nın temeli düzenlenen törenle atıldı.



Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yiğitali Mahallesi sakinlerine kaliteli ve yerinde hizmet sunmak adına mahalleye modern ve kullanışlı bir hizmet binası inşa ediyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, toplam 128 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Yiğitali Hizmet Binası’nda muhtarlık, kahvehane ve misafirhane bulunacak. Gerçekleştirilen törenle temeli atılan hizmet binasının yaklaşık 5 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merkezden en uca kadar tüm mahallelere hizmetlerde bulunduklarını belirterek, “Bir şey diyorsak yaparız. Yapamayacağımız şeyi de ne konuşur ne de sözünü veririz” diye konuştu

Yiğitali Hizmet Binası’nın temel atma törenindeki konuşmasında köylerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyleyen Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak köylerimizin hepsine hizmet götürdük. Hizmet binaları yaptık, meydanlar inşa ettik ve camilerin etrafını açtık. Yiğitali Mahallemize de çeşitli hizmetlerde bulunduk. Şimdi de caminin yanında yer alan eski binayı yıktık ve yerine hizmet binası inşa ediyoruz. Yiğitali, Osmangazi’nin güzel mahallelerinden bir tanesi. Köylerden kente göç yaşanırken, bu güzel köyümüze dışarıdan gelenler daha fazla oluyor. Bu mahallemizdeki geleneksel yapıyı korumamız lazım. Geleneksel adetlerimizi bu yeni hizmet binasında yaşatmak istiyoruz. Orada kıraathane ile birlikte muhtarlık binası ve misafirhane yer alacak. Hizmet binasında misafirhane olması, bu köyümüzün misafirperverliğini de gösteriyor. Bu güzel bir gelenek” diye konuştu.

 


Geri Dön