26 / 04 / 2024

Mardin Sağlık Müdürlüğü binasının temeli atıldı!

Mardin Sağlık Müdürlüğü binasının temeli atıldı!

Mardin Artuklu'da inşa edilecek yeni Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının temeli atıldı. 13 bin metrekarelik alana sahip binanın bedeli 13 milyon 599 bin TL.



Mardin merkez Artuklu ilçesinde yapılacak olan yeni Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının temel açma çalışmalarına başlandı. 13 Mart mahallesinde İl Müftülük binası yanında yapılacak olan ve Müteahhitliğini Öz-Dü İnşaat & Alpfırat inşaat İş Ortaklığı tarafından üstlenilen Sağlık Müdürlüğü Hizmet binası 13 bin metre kare kapalı alan üzerinde kurulacak. 


Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Mardin Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş, proje hakkında yaptığı açıklamada; İhale bedeli 13 milyon 599 bin TL olduğunu belirterek, kapalı inşaat alanı 13 bin metrekare, yerleşke alanı ise bin 600 metrekare olacağını söyledi. 


Derviş, "Yeni hizmet binası için epeydir Sağlık Bakanlığımızdan bir talebimiz vardı. Bu yeni inşa edeceğimiz hizmet binamızda Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Sağlık İl Müdürlüğü 

ile Halk Sağlığı Müdürlüğünü bir çatı altında birleştireceğiz. Bu üç sağlık kurumumuzu bir araya getirmemizdeki amaç; vatandaşlarımızın taleplerine daha hızlı ve daha aktif bir şekilde cevap vermek istediklerini" belirtti. 


Mardin'in trafik sorununu göz önünde bulundurarak, yapacağımız yeni hizmet binasının projesine otopark da dâhil ettiklerini söyleyen Derviş, "Kurumumuzun ve çalışanlarımızın araçlarım park etmek için otopark yapmayı planladık. Bunun yanında buraya gelecek olan misafirlerimizi de düşünerek yaklaşık 100 araçlık iç ve dış olacak şekilde iki otopark alam da projemize dâhil ettik. 


Bu otoparklar hem bize hem de gelecek olan misafirlerimize rahatlık sağlayacağını" ifade etti. Kompleks şeklinde yapılacak olan yeni hizmet binamızda çalışan personellerimize de kolaylık sağlayacaklarını belirten Derviş, "Malumunuz sağlık çalışanlarımız 7/24 esasına göre çalışıyorlar, ilimizdeki kreşler, sadece gündüz mesai yaptıkları için gece nöbeti olan ve buralı olmayan evli personellerimiz çocuklarım gece bırakabilecekleri yerleri olmadığından büyük sıkıntı yaşıyor. 


Bizde kurum olarak bu sorunun önüne geçebilmek için yeni hizmet binasına bir kreş evi açmayı düşündüklerini"söyledi. 


Yeni hizmet binasında bir büyük, iki küçük toplantı salonu da yapacaklarım belirten Derviş, "Kurummunuza bağh olan bu alan üzerinde daha önce inşa edilen sağlık lojmanları mevcuttu. Tabi bu lojmanlar atıl duruma düştükleri için onları yıkıp, bu alan üzerinde modem bir hizmet binası inşa etmeyi daha sağlıklı olacağım düşündük. Allah'ın izniyle kısa zaman içerisinde bu hizmet binamızı bitirip, Mardin halkının hizmetine sunacağız" temennisinde bulundu. 


Derviş, "Depreme dayanıklı, yeni yapı teknolojilerinin kullanıldığı, engelli erişimine uygun, geleneksel mimarimizin görsel yönlerinin de uygulanacağı ve kent kimliğimizin yansıtıldığı bu hizmet binası, ilimizin kamu binası ihtiyaçlarına cevap vereceğine inanıyorum. Uzun yıllar elverişsiz mekânlarda hizmet sunmuş olan II Sağlık Müdürlüğümüz, inşallah kısa bir süre zarfında tamamlanacak ve sağlık alanında bizde vasıflı bir binaya kavuşmuş olacağız"dedi. 



Kıratım Gazetesi


Geri Dön