25 / 04 / 2024

TOKİ Afyon'da şehit aileleri ve gaziler için ilk adımı attı!

TOKİ Afyon'da şehit aileleri ve gaziler için ilk adımı attı!

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit aileleri ve gazileri için TOKİ yapılması için gerekli girişimlerde bulundu.



Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit aileleri ve gazileri için  TOKİ  yapılması için gerekli girişimlerde bulundu. 


Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergun Turan ile görüşerek durumu Turan'a anlattı. TOKİ Başkanı Mehmet Ergun Turan, TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut ve TOKİ Emlak Daire Başkanı aslen Afyonkarahisarlı olan Dursun Baştürk'e talimatını verdi. 


Kumartaşlı, "Biz bu proje hazırlığını yaklaşık 1 yıldır yapıyoruz. Emekli Sandığı'ndan Hak I Kullanım Belgelerimizi aldık bu projeyi biz dernek olarak yapıyoruz ancak müracaat edecek kişilerin dernek üyesi olmasına dikkat edeceğiz. Ayrıca Muharip Gazilerimizden bazı sitemler almaktayız bu hak nasıl Şehit Aileleri ve Malullerimize faizsiz konut kredisi veriliyorsa bu da aynı kanuni hak muharip gazilerimizin bizim gibi TOKİ etaplarına yazılmaları için kanun çıkması gerekli o zaman Muharip Gazi büyüklerimizin aileleri de bu haktan yararlana bilir yoksa biz kimseyi ayırt etmiyoruz" dedi. 


Afyon Kocatepe Gazetesi 




Geri Dön