24 / 04 / 2024

TOKİ Ankara Gölbaşı ihalesi için geri sayım başladı!

TOKİ Ankara Gölbaşı ihalesi için geri sayım başladı!

Türkiye genelinde yatırımlarını hızlandıran TOKİ, Ankara Gölbaşı için düğmeye bastı. Kurum, ilçeye yeni bir sosyal konut projesi inşa etmeye hazırlanıyor. 



Ankara'da Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda dar gelirlileri ev sahibi yapacak olan  TOKİ  projesi hakkında açıklama yaptı. Haberlerankara'da yer alan habere göre; Uzun zamandır Toplu Konut İdaresi TOKİ ile görüşmeler yapan Başkan Şimşek dar gelirli aileler için konut inşa edileceği açıkladı. 

TOKİ Ankara Gölbaşı ihalesi için geri sayım başladı!

Belediye Meclis Toplantısı’nda ilçeye yapılması planlana sosyal konut projesi hakkında bilgi aktaran Başkan Şimşek, “TOKİ Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdik ve TOKİ için ayırılan alanlarını gezdik. Proje alanıyla ilgili çalışmalar da tamamlandı ve yer tespiti yapıldı. İki veya üç hafta içerisinde yapım projesi ihaleye açılacak. Gölbaşımıza hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi. 

Şimşek, TOKİ tarafından yapılacak olan sosyal konutların Türkiye’ye örnek olacak bir proje olacağını belirterek projenin Türkiye'ye örnek olacağını belirti.

TOKİ tarafından Sincan'da hayata geçirilecek konut projesinin de detayları belli oldu. 

Saraycık Mahallesi,102173 Ada/5-7-8-9-10 no’lu Parsel üzerinde hayata geçirilecek proje 120 milyon TL'ye mal olacak. Proje içerisinde 673 adet konut, 6 dükkan, 3.Etap projesinde 308 Adet Konut, 2 adet dükkan inşa edilecek.  Projenin 24 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

TOKİ Ankara Gölbaşı ihalesi için geri sayım başladı!

Projedeki bloklar maksimum 5 katlı olacak şekilde inşa edilecek. TOKİ  Ankara  Sincan 2. etapta ÇED izin alanı 80 bin 842 metrekare, 3. etapta ÇED izin alanı 37 bin 494 metrekare olarak belirlendi. Proje içerisinde 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Ek olarak projede otoparkın yanı sıra çocuk oyun alanı ve fitness alanı da yer alacak. 

Proje alanının; 125 metre batısında 1625 Cadde, 230 metre batısında 1601. Cadde, 4 bin 70 metre batısında Ankara Çevre Yolu, 4 bin 300 metre güney batısında Yenipeçenek Mahallesi, 1.000 metre kuzeyinde Sincan İlçesine ait konutlar bulunuyor.

 

TOKİ'nin Ankara Sincan’daki yeni projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön