28 / 03 / 2024

TOKİ Ardahan Yeni Mahalle 3. Etap'ta kuralar çekildi!

TOKİ Ardahan Yeni Mahalle 3. Etap'ta kuralar çekildi!

TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Ardahan Yeni Mahalle 3. Etap Konutları'nın kurası çekildi. Daireler hak sahiplerine teslim edildi.



Kentsel Dönüşüm kapsamında  TOKİ  tarafından Ardahan Yeni Mahalle'de yaptırılan 3. Etap konutlar çekilen kura çekimi ile sahiplerine teslim edildi. Sahiplerine teslim edilen yeni TOKİ'lerin bulunduğu alanın etrafının birikmiş çöpler dikkat çekerken, bu konutlara girecek olan vatandaşların çevre düzeni yapılmadan teslim edilen konutların konut sıkıntısı çekilen Ardahan'da ev kiralarını, daire fiyatlarını düşüreceğini belirttiler.


Belediye Konferans Salonunda ki kura çekim törenine; Ardahan Valisi İbrahim Özefe ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile TOKİ Başkanlığı yetkilileri ve hak sahipleri katıldı.


Ardahan Valisi İbrahim Özefe, hak sahiplerine, yeni konutlarında güle güle oturmaları temennisinde bulunarak, şehirlerin yıllardır en önemli sorunlarından biri sağlıklı ve kaliteli konut ihtiyacı olduğunu ve TOKİ aracılığıyla, Türkiye'nin dört bir yanında illerde ve ilçelerde sosyal donatılarıyla modern şehircilik imkanlarının sağlandığı sağlıklı yerleşim mekanları oluşturma konusunda önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Şehirlerin adeta yeniden imar edildiğinin altını çizen Vali Özefe, "Son dönemde, kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri ile de, afet riskli alanlarda daha sağlıklı ve daha güvenli konutlar ve yaşama alanları oluşturuldu. Bu projeler sayesinde şehirler daha yaşanabilir ve sürdürülebilir hale getirildi." ifadesini kullandı.


Kura töreninde konuşan Başkan Köksoy ise, "Kentsel dönüşüm projeleri zor projelerdir ama devlet ile milletin işbirliğinin de en güzel örneğidir. Bu projeye inanan ve bizlerle sözleşme imzalayan siz değerli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şimdiden konutlarınız hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.




Kuzey Anadolu Gazetesi 


Geri Dön