24 / 04 / 2024

TOKİ arsa çekilişleri ne zaman? TOKİ arsa kurası ne zaman çekilecek? TOKİ arsa çekilişi ne zaman açıklanacak?

TOKİ arsa çekilişleri ne zaman? TOKİ arsa kurası ne zaman çekilecek? TOKİ arsa çekilişi ne zaman açıklanacak?

TOKİ arsa çekilişinin ne zaman yapılacağı yeniden gündeme geldi. TOKİ arsa başvurusu yapan vatandaşlar, TOKİ arsa kura çekilişlerinin ne zaman yapılacağını araştırıyor. İşte detaylar!



TOKİ ARSA KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN? TOKİ ARSA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ arsa kura çekimi tarihleri hakkında henüz resmi bir bilgi verilmedi. Ama bakanlık yaptığı açıklamasında, Mart 2023 yılına kadar konut ve arsalar için tüm kuraların etaplar halinde çekilmesinin ve hak sahiplerinin belirlenmesinin planlandığını halka duyurdu.

TOKİ ARSA ÖDEME PLANI BELİRLENDİ!

  • Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda tercihe göre aylık ya da yıllık olarak eşit taksitler ile ve faizsiz olarak ödeme yapılacak.
  • Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 sene sonraki tarih olduğu belirtildi.
  • Taksitler, peşinat tutarı yatırıldıktan 1 yıl sonra başlamak üzere, yıllık taksitler halinde 9 yılda 9 eşit taksitle veya aylık taksitler halinde 108 ayda ödenebilir. Ancak sözleşme sırasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilecektir.

ESENLER ÇEKİLİŞ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ Esenler çekilişi merakla takip ediliyor. TOKİ'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre; İlk Evim İlk İş Yerim projesinin İstanbul ayağındaki ilk kuralar Tuzla için düzenlendi. İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki'nde inşa edilecek 508 adet konutta kura çekilişi için tarih 30 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 11.00 olarak belirlendi. Ancak Esenler'de inşa edilecek konut kura çekilişine dair henüz bir bilgi verilmedi.

TOKİ SÖZLEŞMENİN FEHİ HALİNDE TAKSİTLER İADE EDİLİR Mİ?

TOKİ sözleşmenin herhangi bir nedenle iptali halinde ödenen taksitler geri alınabilir mi? sorusu şu sıralarda sık sık sorulmaktadır. TOKİ sözleşmenin feshi halinde başvuru bedeli, peşinat ve taksitler; masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilmektedir.

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hangi banka ne kadar maaş promosyonu veriyor? Yapı Kredi promosyon ücreti ne kadar?

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda çıkarabilir?


Geri Dön