26 / 04 / 2024

TOKİ Balıkesir'de 850 yatak kapasiteli hastane inşa edecek!

TOKİ Balıkesir'de 850 yatak kapasiteli hastane inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye'nin en büyük hastanelerinden birini 850 yatak kapasitesiyle Balıkesir'de inşa edecek. Hastane ihtiyaç halinde bin 154 yatak kapasitesine çıkarılabilecek...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  (TOKİ), Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye'nin en büyük hastanelerinden birini 850 yatak kapasitesiyle Balıkesir'de inşa edecek.. İhtiyaç halinde bin 154 yatak kapasitesine çıkarılabilecek, 5 yıldızlı otel konforundaki hastanenin renk ve ışıklandırmasından güneş ışığından faydalanmasına kadar tüm detayları hasta morali düşünülerek tasarlandı.


Sevgi evlerinden karakollara, okullardan stadyumlara kadar kamu kurumlarının ihtiyaç duyduğu yapıları protokoller çerçevesinde inşa eden TOKİ, sağlık hizmetlerinin daha modern şartlarda verilebilmesi amacıyla da 205'i Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında olmak üzere toplam 209 hastane projesi gerçekleştirdi. 


Sağlık Bakanlığı ile 94 hastane yapımı için de anlaşmaya varıldı.


-Çevrenin insan psikolojisi üzerindeki etkisi dikkate alındı 


TOKİ, Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında Türkiye'nin en büyük hastanelerinden birini, Balıkesir'de inşa edecek.


Hastane, çevrenin insan üzerindeki etkisi dikkate alınarak, hasta psikolojisine olumlu etkide bulunacak şekilde tasarlandı. Bu amaçla blokların birbirine konumundan oda renklerine kadar birçok unsur gözönünde bulunduruldu.


Ağırlıklı olarak beyazla renklendirilecek binada, çocukların bulunduğu birimlerin hem içi hem de dışı rengarenk planlandı. Acil servis birimi ise kolay ulaşılabilir ve bulunabilir olması açısından kırmızı tasarlandı. 


-Gün ışığından azami derecede yararlanılacak


Hastanenin 6 katlı 11 bloğu konumlandırılırken de insan psikolojisi gözönüne alındı. Hasta odalarından karşıdaki bloklar yerine çevre ve yeşil alanlar görülebilecek şekilde planlama yapıldı.


Binalarda gün ışığından azami yararlanılması amacıyla da mümkün olan en fazla miktarda cam kaplama kullanılacak. 


Güneş ışınlarının hasta ve çalışanları rahatsız etmemesi için cam kaplamalara sabit ancak dinamik dizilime sahip perfore metal parçalar monte edilecek. Böylelikle güneş ışınlarının kontrolü sağlanacak.


Hastanelerde ayrıca polikliniklerle acil servisin aynı katta olmasının neden olduğu karışıklığı önlemek amacıyla bu birimler farklı katlarda bulunacak.


-Yatak sayısı bin 154'e kadar çıkabilecek


Yatak kapasitesi 850 olacak hastanede, bu sayı ihtiyaç duyulması halinde bin 154'e çıkarılabilecek.


Binada genel hastane, kalp-damar cerrahisi, çocuk, onkoloji, psikiyatri ve acil servis bölümleri ile fizik tedavi departmanlarının yanında görüntüleme merkezi, laboratuvarlar, anjiyografi, nükleer tıp, radyasyon onkolojisi, kemoterapi, hemodiyaliz gibi çoklu tedavi üniteleri de yer alacak.


Bina bünyesinde bin 198 araç kapasiteli kapalı otopark da bulunacak.


-İhalenin sonucu gelecek günlerde açıklanacak


TOKİ, Balıkesir'e inşa edilecek hastanenin ihalesini gerçekleştirdi. İhalenin sonucu gelecek günlerde açıklanacak.


AA


Geri Dön