19 / 04 / 2024

TOKİ Bilecik'te 500 konut inşa edecek!

TOKİ Bilecik'te 500 konut inşa edecek!

Bilecik'e bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin Bilecik'te 500 konut inşa edeceğini dile getirdi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, temaslarda bulunmak üzere  Bilecik'e ziyaretlerde bulundu. 

Bilecikhaber'de yer alan habere göre;B akan Murat Kurum, Bilecik programı kapsamında ilk olarak Vali Bilal Şentürk’ü ziyaret etti. Valilik girişinde protokol tarafından karşılanan Bakan Kurum Valilik şeref defterini imzaladı. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen il değerlendirme ve koordinasyon toplantısına katılan Bakan Kurum, Cuma namazını kılmak üzere Orhangazi Camii’ne geldi. Cuma namazı sonrası Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret eden Kurum, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezdi.

TOKİ Bilecik te 500 konut inşa edecek!

Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada, Bilecik ile ilgili verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek Bakanlık tarafından planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Millet Bahçesi, rezerv konut projesi ve Hamsu Vadisi’ne akan atık sularla ilgili konuşan Bakan Kurum, “Yeni Bilecik’in inşasını yapmak istiyoruz” 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bilecik'te konut inşa edileceğini söyleyen Kurum, şunları söyledi:

"Bilecik merkezde bulunan 573 bin metrekarelik alanda İstiklal ve Selöz mahallelerinin hemen yanındaki bu alanı rezerv yapı alanı ilan edeceğiz. Burada Bakanlığımız deprem riski altında olan ve acil dönüşmesi gereken konutlara ilişkin  TOKİ  eliyle rezerv konutlar üreteceğiz. İlk etapta 500 konut üreteceğiz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden onların rızasını alarak inşallah dönüşüm sürecini yapmak istiyoruz."
 

TOKİ Bilecik Kayhan başvuruları bugün sona eriyor!


Geri Dön