19 / 03 / 2024

TOKİ bin 650 konutu Ocak'ta teslim edecek!

TOKİ bin 650 konutu Ocak'ta teslim edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından tamamlanma aşamasına gelen bin 650 konutun Ocak ayında hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tarihi Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi'ni gezen Kurum, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından  tamamlanma aşamasında olan bin 650 konutu Ocak ayında hak sahiplerine teslim edeceklerini söyleyen Kurum, ildeki kentsel dönüşüm ve restorasyon çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurum, tarihi eserlerin bulunduğu Erzurum Kalesi'nin çevresinde düzenlemeler yapacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Ecdadımızın bize yaptığı eserlerin içinde olduğu, kültür mirası gördüğümüz Erzurum Kalesi'nin çevre düzenlemesi projesini yapacağız. Erzurum için burada Millet Bahçesi Projesi'ni gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 150 bin metrekare alanda tarihi eserlerin ön planda tutulduğu, çevre düzenlemesinin yapıldığı, bakanlık olarak bizim de belediyemizin projesine destek olup burayı tamamen Erzurumluların, Erzurumlu vatandaşların kullanacağı Millet Bahçesi haline getireceğiz. Bu tarihi eserlerimiz gün yüzüne çıkacak, hem de burada insanlarımız gezecek. Burada vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri millet kıraathaneleri ve sosyal faaliyetleri içerecek birçok öge projede olacak." 

"Kale Yolu Kültür Projesi" kapsamında belediyeye finansal destek sağlayacaklarını açıklayan Kurum, "Ulucami, Çifte Minare, kale ve etrafında çevre düzenleme projesi başladı. Projeyi, Üç Kümbetler'i ve Millet Bahçesi'ni de içine koyduğumuzda 250-300 bin metrekare alanı, tamamen kültürün, tarihin öne çıktığı sosyal bir alan olarak Erzurum'a kazandırmış olacağız." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kentsel dönüşüm için 135 dönüm araziyi Aziziye Belediyesine tahsis edeceklerini vurgulayarak, bu bölgenin ilçedeki kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla rezerv alan olarak kullanılacağını belirtti.

Telesiyeje binerek Palandöken Kayak Merkezi'ni gezen Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı alanlarda da incelemelerde bulundu.


Geri Dön