25 / 04 / 2024

TOKİ borcunu hemen ödeyene yüzde 20 indirim uyguluyor!

TOKİ borcunu hemen ödeyene yüzde 20 indirim uyguluyor!

TOKİ 'ye Borcunu Erken Öde, Tapunu Hemen Al sloganıyla bir indirim kampanyası başlatıldı. Kampanyada konut ve işyeri alıcılarının borçlarını hemen kapatması durumunda yüzde 20 'ye varan oranda indirim yapılacak. İşte bahar kampanyasının ayrıntıları …



Konut ve işyeri alıcılarından gelen indirim taleplerini dikkate alan TOKİ, peşin ve 3 ay vadeli indirim kampanyası başlattı. TOKİ, borç bakiyesinin peşin olarak kapatılması durumunda yüzde 20, 3 ay vadeli eşit taksitler halinde kapatılması durumunda ise yüzde 17 oranlarında indirim yapacak. Kampanya kapsamına borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak isteyenler, ilgili bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.

21 Nisan Pazartesi günü başlayacak indirim kampanyası, 18 Mayıs 'ta sona erecek. Kampanya 2009 sonuna kadar yapılan konut ve işyeri satışlarını kapsıyor.

Satış işlemlerini gerçekleştiren bankalar aracılığıyla yürütülecek kampanya,  TOKİ  tarafından satışları 2009 yılı sonuna kadar gerçekleştirilen ve geri ödeme taksiti 2009 yılı sonuna kadar başlamış geri ödemeleri devam eden (vadesi 12 aydan daha az kalan projeler kampanya dışında tutulmak suretiyle) konut ve işyerlerinin borçlarını kapsayacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini (Nisan 2011 taksiti dahil) yatırmış olmaları gerekiyor. Söz konusu kampanyadan, 7 milyar 1 milyon lira borç bakiyesi bulunan, 151 bin 617 alıcı yararlanabilecek.

TOKİ, erken ödeme kampanyaları bir yandan alıcıların talebini karşılarken diğer yandan da 10-15 yılda tahsil edeceği alacaklarını kısa sürede tahsil ederek yatırıma dönüştürüyor.
TOKİ


Geri Dön