18 / 04 / 2024

TOKİ Çanakkale Kepez'de kuralar çekildi!

TOKİ Çanakkale Kepez'de kuralar çekildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çanakkale Kepez'de yoksul grubu için inşa ettiği 448 konutun kuraları dün çekildi...



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nın, Çanakkale Kepez'de yoksul grubu için inşa ettiği 448 adet 1+1 konutun "Hak sahipliği ve konut seçme önceliği kurası" dün gerçekleştirildi. Çekilişte özürlü vatandaşlarımıza 3 adet kontenjan ayrıldı ve hak sahipleri kura ile belirlendi. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutuldu.

Kurada hak sahibi olanların evrak tamamlama süresi 3 Temmuz 2009'da sona erecek. Valilik kesin listeleri 9 Temmuz 2009'da idareye teslim edecek.

Kura sonuçlarının tam lisesi Türkiye'nin bir numaralı emlak haber sitesi olan www.emlakkulisi.com ' da olacak.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Çanakkale'de `kiradan kurtuluyoruz' sevinci

240 ay vadeli, 100 TL taksitle ev sahibi olacak kişiler, noter huzurunda belirlendi. Kurada isimlerini duyanlar, büyük sevinç yaşadı.

TOKİ'nin Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesinde yapacağı 240 ay vadeli aylık 100 TL taksitli konutların kura çekilişinde sevinç gözyaşları sel oldu. Kura çekilişi öncesi bir konuşma yapan  TOKİ  yetkilisi Hasan Hüseyin Çelik, dar gelirlilere yönelik Kepez beldesinde yapılacak 45 metrekare büyüklüğündeki 1 oda, 1 salon olan 448 konuttan birine sahip olabilmek için bin 115 kişinin başvurduğunu belirterek, "Kendilerine ev çıkmayanlar üzülmesin. Yeni çalışmalarımız var. Bu bölgede yine dar gelirlilere yönelik konut projelerimiz olacak" dedi.
Konuşmanın ardından Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, TOKİ yetkilisi Hasan Hüseyin Çelik ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Özcan Akçan tarafından çekilen kura ile 3 engelli vatandaşın isimleri belirlendi. Ardından 448 kişinin isimleri noter huzurunda tek tek tespit edildi. Kendilerine ev çıkanlar sevinç göz yaşlarına hakim olamadı.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Yıllardır ev sahibi olabilmek için bekleyen İsmail ve Tülay Şarlatan çifti de kurada isimlerinin açıklanması ile gözyaşlarına boğuldu. Eşinin rahatsız olması sebebiyle büyük zorluk çektiklerini belirten Tülay Şarlatan, "Allah devletimizden ve Başbakanımızdan razı olsun. O olmasaydı bunlar olmazdı. Onun sayesinde ev sahibi oluyoruz. Kiradan kurtuluyoruz" dedi. Salonda bulunanların da Başbakanı alkışlamasını isteyen Tülay Şarlatan, sevinçten uzun süre kendine gelemedi.
Türkiye


Geri Dön