25 / 04 / 2024

TOKİ Çankırı Kurşunlu projesi tapularında son durum!

TOKİ Çankırı Kurşunlu projesi tapularında son durum!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapımı nedeniyle Başbakanlıktan 297 milyon lira alacağı olduğu ortaya çıkan TOKİ, hak sahipleri tarafından borçları ödendiği halde Çankırı Kurşunlu'daki konutların tapularını hâlâ vermedi.



 Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapımı nedeniyle Başbakanlıktan 297 milyon lira alacağı olduğu ortaya çıkan TOKİ, hak sahipleri tarafından borçları ödendiği halde Çankırı Kurşunlu'daki konutların tapularını hâlâ vermedi.  TOKİ  sorunun müteahhitlik firmasından kaynaklandığını ifade ederken konut sahipleri TOKİ'nin her seferinde başka bir yanıt verdiğine dikkat çekerek, "Paramızı ödedik. 1.5 yıl oldu. Tapumuzu istiyoruz" dedi. 


TOKİ'nin projesi kapsamında Çankırı Kurşunlu'da 384 konut yapıldı. Proje çerçevesinde konut, sosyal donatı, ilköğretim okulu, cami, şadırvan ve ticaret merkezi inşa edildi. İnşaat yüklenici firma tarafından gerçekleştirildi. Proje tamamlandı. Hak sahipleri konutlara taşındı. Taksit ödemeleri devam ederken TOKİ yeni bir uygulamaya geçti. Borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcıları için indirim uygulaması başlatıldı. Bu kapsamda borçlarını peşin ödeyen hak sahiplerine yüzde 20 indirim olanağı sağlandı. Birçok hak sahibi bu haktan yararlandı. Ancak kalan borçlarını peşin ödeyen hak sahipleri tapularını hâlâ alamadı. TOKİ'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Başbakanlıktan 297 milyon lira alacağının olduğunun ortaya çıkması borçlarını ödedikleri halde tapularını alamayan hak sahiplerini isyan ettirdi. 


Tapusunu alamayan hak sahiplerinden birisi de Hüseyin Ünsal. 29 Nisan 2013'te 45 bin 115 lira ödeme yaptığını belirten Ünsal, "Peşin ödeme yaparak yüzde 20 indirim olanağından yararlandım. Dairede de oturuyorum. İki ay içerisinde bize tapuların verileceği söylendi. Ancak aradan geçen süre 2 yıla yaklaştı, tapular hâlâ verilmedi" dedi. 


Ünsal, o dönemde birçok hak sahibinin yüzde 20 indirimden yararlanmak için bankalardan kredi çekerek peşin ödeme yaptığını söyledi. Birçok kez TOKİ'ye başvurduğunu dile getiren Ünsal "Parayı yatırdık. Tapularımızı istiyoruz. Bu sadece benimle ilgili bir konu da değil, birçok kişi aynı durumda" değerlendirmesini yaptı. 


TOKİ yetkilileri ise topu firmaya attı. Tapuların ne zaman dağıtılacağı sorumuz üzerine TOKİ yetkilileri, "Kat mülkiyeti işlemleri henüz tamamlanmamış. Müteahhit firma iş ve işlemlerini tamamlayıp bize teslim etmemiş. Firmanın kat mülkiyeti işlemlerini tamamlamasını bekliyoruz" bilgisini verdi. 


Cumhuriyet


Geri Dön