24 / 04 / 2024

Toki Çeşme Konutları 4 kattan 2' ye indi!

Toki Çeşme Konutları 4 kattan 2' ye indi!

Konutların inşa edildiği şantiyeyi gezen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "En yüksek binaları değil, bölgeye yakışan işleri yapacağız" dedi. Çeşme'de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek projede Çeşmelilerin istediği oldu.



Zemin+3 yapılacak konutlar, itirazlar ve ilçedeki yapılaşma da dikkate alınarak zemin+2 kata düşürüldü. Konutlar, bir yandan bakıldığında 2, diğer yandan bakıldığında ise zeminle birlikte 3 kat olarak gözükecek. Konutların inşa edildiği şantiyeye gelerek incelemeler yapan  TOKİ  Başkam Mehmet Ergün Turan, Yeni Asır'a önemli açıklamalar yaptı. 

Turan, "Biz bu bölgeye en yüksek binaları değil, bölgeye yakışan işler, yöresel mimariye uygun işler yapacağız. Mahalle konsepti işler yapacağız. Burası Çeşme için yeni bir yaşam merkezi olacak" dedi. Alanın Şifne'ye yalan olması nedeniyle vatandaşların burada termal sudan yararlanma imkanı bulacağı müjdesini veren AK Parti  İzmir  Milletvekili Rifat Sait ise, "Katla ilgili alınan karar nedeniyle 100 konut açığı oluşuyor. Ama hemen arkada Milli Emlak Genel Müdürlüğüne TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Çeşme'de yapılacak TOKİ konut alanını gezerken projeyi anlattı "Düşük maaşlılar da Çeşme'de ev alsın" 

"Biz çevreciyiz diyenlerden çok daha iyi çevreciyiz" diyen Ali Aşlık, "Çeşme'de düşük maaşlarla çalışan insanları da ev sahibi yapmak istiyoruz. Onlann da insanca yaşamaya hakkı var. Bundan CHP rahatsız. Raait bü arazi var. Onlarla görüşmelerimiz sürecek" diye konuştu. 

Yöresel mimari TOKİ Başkanı Turan'a incelemelerinde Sait'in yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, AK Parti Çeşme İlçe Başkam Alpaslan Ertürk, AK Parti "Statlar için bekliyoruz" TOKİ Başkanı Turan, İzmir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca TOKİ aracılığıyla yapılacak Karşıyaka ve Göztepe statları ile ilgili ise, "Biz bu işte taşeronuz. İhalemizi yaptık. 'Bu yer doğrudur, yanlıştır' biz bu tartışmalardan uzağız. Bunun kararını verecek olan Bakanlığımızdır, yerel siyasettir, o bölgedeki siyaset insanlarıdır" diye konuştu. 

hatsız olmaya da devam etsinler. Biz vatanımızı, milletimizi seviyoruz. Milletimizin insanca yaşayacaktan ortam hazırlıyoruz. Hepsi bundan ibaret" dedi. "TOKİ konusunda İzmir olarak birazcık geri kaldık" diyen İzmir 11 Yönetimi'nden İbrahim Ölmez, AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan eşlik etti. Yeni misyon olarak yöresel mimariye ağırlık vereceklerini, yapacakları konutlarla o bölgeye değer katacaklarını ve şehüleşmesüe, geleceğine değer katacaklarını söylediklerini anlatan Turan, "Bu hassasiyeti yüksek derecede hissediyoruz. Burada da yapacağımız proje zemin+3 kattı. Ciddi analizler yaptık. Bölgeye yakışacak olanının, değer katacak projenin bu- kat daha eksilmesi hususunda karar aldık" dedi. "TOKİ olarak biz biz bölgedeki en yüksek binaları yapmayacağız. O bölgeye yakışan işler yapacağız" diyen Turan, '"Yöresel mimariye uygun işler yapacağız. Mahalle konsepti işler yapacağız. Burası Çeşme için sadece insanların barınacağı bü' alan değil, yeni bü yaşam merkezi olacak" dedi. 

Bu proje nedeniyle ağaçların da kesileceği iddialarıyla ilgili so AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait projenin inşaatında kullanılan iş makinesine bindi. 

Iık, "0 da yerel yönetimlerin meseleye soğuk bakmasından kaynaklandı. 

Bizim artık İzmir'de 7 belediyemiz var. Artık ihtiyaç olan yerlere de bu projeleri hayata geçirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. 

ruyu da cevaplandn-an Turan, "Biz burada ağaç kesmiyoruz, ağaç dikiyoruz. İnşallah ilk etapta bin 800 ağaç dikeceğiz. Bin 800 ile kalmayacağız. 2 bin 500'e kadar bu rakamı yükselteceğiz. Burası bakıldığı zaman bir şehir olacak. Proje sonunda toplam 5-6 bin ağaç olur. İnşallah buradan çıkarken de sahayı begonvil ve çiçeklerle donatarak çıkacağız" diye konuştu. Kat azaltımı ile ilgili kararın ardından talebe göre bü konut açığı oluşacağını dile getiren Turan, "Açığı yandaki arazilerimizle tamamlamaya çalışıyoruz. Eğer tamamlayamaz olursak, diyelim 100 daire eksik kalırsa çekiliş yapacağız. Kimseye haksızlık yok" dedi. 

Termal su imkanı Alanın Şifne'ye yalan olması nedeniyle vatandaşların burada termal sudan yararlanma imkanı bulacağı müjdesini veren Sait ise, "Mücadelesini verdiğimiz TOKİ konutlarının 1. etabındayız. Daha önce 'yapamazsınız, yaptırmayız' demişlerdi. Çok şükür gördüğünüz gibi birinci etaba başlamış vaziyetteyiz" dedi. Konutlara 1106 talep olduğunu belirten Sait, "Bu karar nedeniyle 100 konut açığı oluşuyor. Ama hemen arkada Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait biz arazi var. Onlarla görüşmelerimiz sürecek. Belki 3. etap oradan devam edecek" diye konuştu. Şu anda projenin ük etabında temellerin açıldığını ve yaklaşık 2,5 ay sonra kabasının biteceğini düe getiren Sait, "Çarşamba-Perşembeye kadar ük beton dökülecek. Bü ay içerisinde de örnek bina bitecek. Çeşme sayfiye yeri olabilir ama burada yaşayan dar gelirli insanlarımız da var. İşçüer var. Köyde oturanlar var. Onlara yapılan bü proje burası. Buradan konut isteyen vatandaşların en az 5 yıl Çeşme'de ikamet ediyor olması lazım. Gelü düzeyinin de 2 bin 600 lüayı geçmemesi şartı var" dedi. 


Yeni Asır



Geri Dön