25 / 04 / 2024

TOKİ Diyarbakır Yenişehir kuraları çekildi!

TOKİ Diyarbakır Yenişehir kuraları çekildi!

Diyarbakır'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak inşa edilecek olan 999 adet konutun kura çekilişi yapıldı.




Diyarbakır'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek olan 999 konutun sahipleri, kurayla belirlendi. Star gazetesinde yer alan habere göre, kura çekilişinde ismi çıkanlardan emekli bina görevlisi Hikmet Çetin, '19 yıl bina görevlisi olarak çalıştım. 55 yaşından sonra evim oldu, çok mutluyum' dedi.

TOKİ tarafından merkez Yenişehir ilçesinin Üçkuyu Mahallesi'nde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon oda sayılı olarak inşa edilecek 999 konutun hak sahipleri noter kurasıyla belirlendi. Şehit aileleri, engelliler ve emekliler için toplamda yüzde 40 kontenjan ayrılan 999 konut için 5 bin 544 kişi başvuru yaptı. Seyrantepe Spor Kompleksi'nde çekilen kurada ismi çıkanlar, yıllarca ev sahibi olma hayalleri gerçekleştiği için büyük mutluluk yaşadı. Kurada ismi çıkan emekli bina görevlisi Hikmet Çetin de konut sahibi olma sevinci yaşadı. 19 yıl bina görevlisi olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu söyleyen Çetin, 55 yaşından sonra ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Çetin, "Şimdiye kadar ev sahibi olamadım. Sevinçliyim, gururluyum, Zemin katta kalıyorum. 4 tane çocuk okuttum. Bu imkanı sağlayanlardan Allah bin kere razı olsun. Allah Türkiye'mizden razı olsun" şeklinde konuştu.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön