29 / 03 / 2024

TOKİ Elazığ Harput'ta 150 konut inşa edecek! 

TOKİ Elazığ Harput'ta 150 konut inşa edecek! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin Elazığ Harput'ta 150 konut inşa edeceğini açıkladı. Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, Harput sakinlerinin ilçeye daha fazla konut inşa edilmesini beklediğini belirtti...



Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden kentin birçok noktası etkilenirken, zemin yapısından dolayı merkez mahallelerden Harput Mahallesi'nde 600 yıllık tarihi yapılarda dahil hiçbir yapı hasar görmemişti. Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre, Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, Harput Mahallesinin eteklerine  TOKİ  tarafından 150 konut inşa edileceği duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanının konut müjdesini verdiğini ifade eden Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Biz daha fazla bekliyorduk. İki binin üzerinde ev bekliyorduk” diye konuştu.

TOKİ Elazığ Harput ta 150 konut inşa edecek! 

“KONUT YAPILABİLECEK YERLERİ TESPİT ETTİK”

Harput'ta yaşayan vatandaşların deprem korkusu olmadığını beliren Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Elazığ Valimiz ve Elazığ Belediye Başkanımız ile birlikte gelip buraları gezdik. Harput'un birçok noktası gezdik. Yapılabilecek yerleri biz Çevre ve Şehircilik Bakanımıza gösterdik. Bu bölgeleri hazineye ait olan yerleri tespit ettik, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza da arz ettik. Bu bölgelerde 3-4 kat yapılması için kendilerinden arz ettik. Sayın bakanımızda bize bu müjdeyi verdi. İnşallah TOKİ burada 150 tane ki biz daha fazla bekliyorduk. 2000'in üzerinde ev bekliyorduk. İnşallah biz ata topraklarına Elazığ'ı alırsak insanları buraya yerleştirirsek inanın bir daha deprem korkusu olmaz” şeklinde konuştu.

“3 BİN 500'ÜN ÜZERİNDE TALEP VAR”

Konut için 3 bin 500'ün üzerinde bir talep olduğuna dikkat çeken Demirpolat, ”Şu anda yapılacak evler 300-400 lira üzerinde olacak. Bu yüzden vatandaşlarımızın böyle bir talebi var. Mutlaka burada sayıların artması lazım. Biz, sayın bakanımıza söyledik ev sayısının fazla olması lazım. Vatandaşın arzı yüksek. Bize önce 200 tane yapalım. İleriki zamanlarda vatandaşlarda müteahhitlerde burada arsa sahipleri gelir zaman içinde daha fazla olur. Biz bu konuda STK'lardan herkesten destek bekliyoruz. Harput'tun zemin serttir. Kayalık bir bölgedir. Anguzu Babaya kadar 200 yıl yetecek konut vardır. Biz ebetteki Elazığ'ı küçümsemiyoruz. Elâzığ başımızın tacı. Ama atalarımız burada neden niçin yaşamış onu bir göz önünde bulunduralım” ifadelerini kullandı.

Elazığ'da 20 bine yakın konut inşa edilecek!

 


Geri Dön