20 / 04 / 2024

TOKİ emeklileri ev sahibi yapmak için düğmeye bastı!

TOKİ emeklileri ev sahibi yapmak için düğmeye bastı!

Kirada oturan emeklinin uygun fiyatla ev sahibi olabilmesi için TOKİ düğmeye bastı. Anadolu'da emeklilere konut yapımına başladıklarını söyleyen TOKİ Başkanı Turan, 'Gelen talepleri değerlendiriyoruz. Emekli dernekleri birleşip bize gelebilir' dedi



Emeklilerin dört gözle beklediği konut müjdesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan'dan geldi. Emeklilerin konut taleplerini değerlendirdiklerini söyleyen Turan, "Şu anda Anadolu'da emeklilerimiz için yaptığımız konutlar var. Yeni taleplere de karşılık vermeye çalışıyoruz. Emekli dernekleri birleşip bize gelebilir. Talepleri masaya yatırıyoruz" dedi. 


350 LİRA TAKSİT İMKANI 

30-40 vilayetin her birinde inşaatı tamamlanmış, satılmayı bekleyen 3 ila 20 arasında değişen dairelerinin olduğunu anlatan  TOKİ  Başkanı Turan, "Bu daireleri 350 liradan başlayan taksitler ile sunuyoruz. Bize müracaat edip bu dairelerden almak isteyen emeklilere de öncelik tanıyacağız" şeklinde konuştu. Takvim'e açıklamalarda bulunan Turan, TOKİ'nin 79 vilayette aktif şantiyesinin bulunduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "TOKİ'nin asli görevi, konuta erişmekte zorlanan dar ve orta gelirlileri konut sahibi yapmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın bize verdiği talimat, bu idare bu konuda zaten güçlü, bunu daha da güçlendirmekti. Toplumun bizden yeni beklentileri var, kurumu bu doğrultuda organize ediyoruz." 


İŞTE TALEPLER

Kirada yaşayan emekliler, ev için beklentilerini şöyle sıralıyor: 

- Evin fiyatı makul olsun. 

- Elimizde toplu para yok, peşinat düşük tutulsun. 

- Taksitleri kira öder gibi ödeyelim. 

- Taksit ödemeleri eve yerleştikten sonra başlasın. 

- Şehir merkezine çok uzak olmasın ya da ulaşımı kolay olsun. 

- Evler hastaneye yakın olsun ya da projenin içinde hastane olsun. 

- Apartmanlarda asansör bulunsun. 

- Torunlarımız var. Evin yakınında oynayacakları bir park bulunsun


Takvim 


Geri Dön