26 / 04 / 2024

TOKİ Eskişehir Stadyumu'nun temeli atıldı!

TOKİ Eskişehir Stadyumu'nun temeli atıldı!

Eskişehir'de inşasına başlanan TOKİ Eskişehir Stadyumu'nun temel atma töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Hükümet olarak spora yapılan yatırımı, eğitime yapılan yatırımlar kadar önemli ve öncelikli görüyoruz" dedi...



Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Hükümet olarak spora yapılan yatırımı, eğitime yapılan yatırımlar kadar önemli ve öncelikli görüyoruz" dedi.


Avcı, Eskişehir Stadyumu Temel Atma Töreninde yaptığı konuşmada, bir gençlik ve eğitim kenti olan Eskişehir'in, her alanda başarıları ve atılımlarıyla gurur duyulan şehirlerin başında geldiğini söyledi.


Sazova Mahallesi'nde inşa edilecek 33 bin kişilik stadyumla kıvanç duyacaklarını belirten Avcı, "Futbolun yanında bireysel branşlara ve sporlara yönelik salonlarıyla gençlerimize hizmet verecek olan bu güzel stadyumdan çok başarılı genç sporcular yetişeceğine, inşallah hep birlikte tanık olacağız" ifadesini kullandı.


Kentte, Eskişehirspor kurulduğu günden bu yana takımına sahip çıkan, çok heyecanlı, gönüllü bir taraftar grubu bulunduğunu vurgulayan Avcı, siyah-kırmızılı takımın, bütün iç saha maçlarını dolu tribünlere oynadığını anlattı.


Eskişehirlilerin, takımlarını herhangi bir dış desteğe, teşviğe ihtiyaç olmadan gönüllüce desteklediğini ifade eden Avcı, "Dolayısıyla şehrimizin silüetine katılacak bu yeni stadyum, hem bu güzel coşkulu, gönüllü taraftara hem de bu güzel şehre inşallah çok yakışacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.


- Engelli sporcuların uluslararası müsabakalardaki başarıları


Türkiye'de açık ve kapalı spor alanlarının, stadyumların sayısı ne kadar çoğaltılırsa sporun yaygınlaşması ve gelişmesinin önünün de o kadar açılacağına dikkati çeken Avcı, engellilerle ilgili sportif faaliyetlerdeki ilerlemeleri buna örnek gösterdi.


Birçok engelli sporcunun, uluslararası müsabakalarda dereceler elde ederek Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini anlatan Avcı, şunları kaydetti:


"Sporcularımız bütün topluma basketbol, tenis gibi birçok oyunun, gerekli altyapı oluşturulursa engelliler tarafından da başarıyla oynanabileceğini gösteriyor. Bize düşen, gençlerimizin önünü açmak ve onlara yeteneklerini geliştirecekleri altyapı imkanlarını ve ortamlarını sunmak. Hükümet olarak spora yapılan yatırımı, eğitime yapılan yatırımlar kadar önemli ve öncelikli görüyoruz. Zira spora yapılan yatırım aynı zamanda insana, toplum sağlığına, daha yaşanabilir bir çevreye, çocuklarımızın öz güven kazanmasına, sosyalleşmesine, becerilerinin gelişmesine ve mutluluğuna yapılan yatırımdır."


Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise Türk dünyasının kalbinin, kültür başkenti Eskişehir'de attığını söyledi.


Kentteki başarılara, kültür başkentliğinin ivme kazandıracağına inandığını ve bu kapsamda çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Tuna, "UNESCO Somut Olmayan Kültür Miras Başkenti ve aynı zamanda Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehirimizin çifte başkentlik heyecanını yaşadığı 2013 yılında yeni bir stadyumun temellerinin atılması, bu yolda önemli bir kilometre taşıdır" değerlendirmesinde bulundu. 


AA


Geri Dön