25 / 04 / 2024

TOKİ evleri kaç para 2022? İşte TOKİ başvuru 2022 fiyatları!

TOKİ evleri kaç para 2022? İşte TOKİ başvuru 2022 fiyatları!

TOKİ projeleri gündemdeki yerini koruyor. Özellikle TOKİ sosyal konutlara dair sorular sorulmaya devam ediliyor. İşte detaylar!



TOKİ SOSYAL KONUT TAKSİTLERİ NE KADAR?

TOKİ, 81 ilde toplamda 250 bin adet konut, 100 bin arsa ve 10 bin iş yeri satışı yapılacak. Konut satışları için 2+1 ve 3+1 konutların aylık taksitleri netlik kazandı. Bu bağlamda TOKİ sosyal konut projesi 608 bin TL'lik 2+1 evlerin aylık taksit tutarı 2 bin 280 lira olacak ve 240 ay vade ile ödenebilecek. TOKİ 3+1 sosyal konut 850 bin TL'lik fiyat üzerinden aylık 3187 TL aylık taksitlerle ödenecek. TOKİ peşinatları 3+1 daireler için 85 bin TL, 2+1 daireler için ise de 60 bin TL olarak belirlendi.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ’nin hayata geçecek olan projelerinin sonuçları, kura başvuru işlemlerinin tamamlanmasından hemen sonra Kasım ayında kura çekimi ile netlik kazanması bekleniyor.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve büyük ilgi gören Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı sosyal konut projesine dair olarak temel atma süreci başlıyor. Vatandaşların yoğun ilgisini gören ve 5 milyonu aşan başvuruların ardından başvuru süreci sonlandığı zaman 25 Ekim 2022’de 17 ilde 5 bin konutun temeli atılması planlanıyor.

TOKİ’DEN EV ÇIKTIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

TOKİ başvuru tarihinden en fazla 1 ay sonra konut seçme ve belirme kurası çekilerek, talihli isimler açıklanacak. TOKİ’nin internet sitesinden bakabilirsiniz. Aynı zamanda TOKİ başvuru sonucu sorgulama işlemi için e-devlet sitesine giriş yaparak da öğrenebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama bölümünden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girilir. Konut Başvurusu seçilir. Daha sonra da açılan sayfada başvuru bilgilendirme formunu okunduktan sonra “Devam et” butonuna tıklanır. Çıkan sayfada varsa mevcut başvurulara dair bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

TOKİ’den ev çıktığını nasıl öğrenebilirim?

TOKİ kura çekimi ne zaman 2022? TOKİ kurası ne zaman?

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?


Geri Dön