28 / 03 / 2024

TOKİ Gaziantep'te 1154 konutu kura yöntemiyle satışa çıkaracak!

TOKİ Gaziantep'te 1154 konutu kura yöntemiyle satışa çıkaracak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M.Ergün Turan, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak için Gaziantep'te bin 154 konutun kura yöntemiyle satışa çıkarıldığını duyurdu.Turan, konut taksitlerinin 341 liradan başlayacağını söyledi



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Gaziantep'te bin 154 konutun kura yöntemiyle satışa çıkarıldığını duyurdu. Başvuruların 20 Nisan-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında alınacağını belirten Turan, konut taksitlerinin 341 liradan başlayacağını söyledi.

TOKİ Başkanı Turan, Gaziantep'te bin 154 konutun 888'inin alt gelir grubu, 266'sının da sosyal konut kapsamında satışa sunulduğunu açıkladı. Turan, "Kısa bir süre önce İstanbul Kayaşehir'de 539 liradan başlayan taksitlerle bin 500 konutu dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için satışa sunmuştuk. Şimdi de Gaziantep'te bin 154 konutu satışa çıkarıyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer illerimizde de bu kapsamda konut satışlarımız gerçekleşecek. Amacımız konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır" diye konuştu.


"ALT GELİR GRUBU TAKSİTLERİ 341 LİRADAN BAŞLIYOR"


Şehitkamil ilçesi Beykent Mahallesi Alt Gelir Grubu Toplu Konut Uygulaması kapsamında satışa sunulan 2 1 niteliğinde 75 metrekare büyüklüğündeki 888 konutun taksit ödemeleri 341 liradan başlıyor. Yüzde 12 peşin 180 ay vade ile satışa sunulacak konutların taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak.


Şehitkamil ilçesi Beykent Mahallesi 1. ve 2. Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamında kura ile satışa sunulan 3 1 niteliğinde 110 metrekare büyüklüğünde 266 konutun taksit ödemeleri ise 626 liradan başlıyor. Konutlar yüzde 10, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120 ay vade seçenekleri ile satışa sunulacak.


Üç kategoride kabul edilecek başvurular şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerini, en az yüzde 40 engelli vatandaşları ve alt gelir grubunda yer alan diğer alıcı adayı vatandaşları kapsıyor. Başvuruda bulunacaklarda Gaziantep'te en az 1 yıl ikamet etmesi ya da il nüfusuna kayıtlı olması (şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisinde başvuracakların 3 yıl), kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkul (alt gelir grubunda), konut (sosyal konutlarda) bulunmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması (şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri kategorisi hariç), başvuru tarihi itibariyle alt gelir grubu konutlarda 25 yaş (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır) ve sosyal konutlarda ise 18 yaşını doldurmuş olması, aylık hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması (3 1 sosyal konutlarda gelir şartı bulunmuyor), bir hane halkı adına kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapabilmesi şartları aranıyor. Satışa sunulan konutlarla ilgili ayrıntılı bilgiye TOKİ'nin www.toki.gov.tr adresi ile Halk Bankası'nın Gaziantep şubelerinden ulaşılabilinecek.


Sabah




Geri Dön