25 / 04 / 2024

TOKİ Gebze Konutları'na bin 870 başvuru geldi!

TOKİ Gebze Konutları'na bin 870 başvuru geldi!

Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şube Başkanı Ali Tunç, TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen emeklilerin kendilerine bin 870 başvuru yapıldığını söyledi, gerekli aşamaları anlattı.



Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şubesi, emeklilerin TOKİ'den uygun fiyata ev sahibi olmaları için kısa süre önce önemli bir proje başlatmıştı. Projenin geldiği aşamayîa ilgili bilgi veren şube başkanı Ali Tunç, şunları söyledi: "Ev sahibi olmak isteyen bin 870 emeklinin talebini Kocaeli Valiliği'ne bildirdik. Gerekli işlemlerin ardından kaymakamlık ve belediye başkanımıza bunlar iletildi. Kaymakamlıkta bu talebimizi TOKİ'ye iletti.  TOKİ  yetkilileri de talebimiz üzerine kaymakamlık ve belediyelere yazı göndererek, kendilerine yer tahsis edilmesini istedi.

 

DERNEĞE YENİ YER 


Bölgemizde yaklaşık 273 dönüm, bir rivayete göre de 420 dönümlük yer TOKİ'ye devredilmiş. Proje için belediye, valilik ve TOKİ bir araya gelip bu yerleri hazırlayacaklar. Yerler hazırlanınca plan, proje çalışmaları başlayacak." Dernek için yeni bir yer aldıklarını ve en kısa sürede oraya taşınacaklarını da söyleyen başkan Tunç, "Gebze Hachalil Mahallesi Adliye Caddesi No:31 Erdem İş Hanı Kat:4 adresinde olan Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi'nin eski yerini aldık. Yeni yerimizin resmi açılışını da 12 Temmuz'da yapacağız" dedi.




Bizim Kocaeli



Haber Gazete Ulus Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Hükümet tarafından gerçekleşen ve emekliye daire müjdeleyen projeye Türkiye Emekliler derneği Gebze Şubesi önderliğinde 1870 başvuru yapıldı. Konu ile alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şube Başkanı Ali Tunç "Gebze de 1870 emekli ile başvurumuzu yaptık ve bu yapılacak konutların üzerindeki gecekondu ve ahırlar temizlenip proje başlayacak TOKİ yönetmeliğine göre yaptığı her projenin yüzde 25 ini emekliye ayırıyor ve başvuru içinde çekiliş yaparak çıkan kişiler evlerini alıyorlardı ancak Kandıra da yapılan projede TOKİ evlerin tümünü emeklilere verdi ve burada da öyle olmasını ümit ediyoruz dedi. Evlerin 20 yıl vadeli ve başlangıç taksitinin 250 lira olacağını belirten Şube başkanı Tunç " evler başlangıçta 250 lira olacak ve her 6 ayda bir enflasyona göre 'zamlanacak" dedi. 



Kemal AK/Gazete Ulus


Geri Dön