26 / 04 / 2024

TOKİ göçmenlerin para iadesine ilişkin listeyi açıkladı

TOKİ göçmenlerin para iadesine ilişkin listeyi açıkladı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, göçmen soydaşların para iadesine ilişkin listeyi açıkladı



Ay içinde Toplu Konut İdaresi'ne intikal eden para iadesine ilişkin dilekçe; kontroller yapıldıktan sonra ay sonuna kadar sisteme veri girişleri yapılıp TÜİK tarafından müteakip ayın ilk haftasında açıklanan TÜFE oranları girilerek T.Vakıflar Bankasına isimler gönderiliyor. Banka ilgililer adına hesap açıp belirtilen miktarı yatırdıktan sonra para iadesi alacakların isim listeleri TOKİ'nin internet adresinde yayınlanıyor. İsmi yayınlanan soydaş adresine en yakın T.Vakıflar Bankasına müracaat ederek hesabına yatan parasını alabilecek. (Bankaya havale veya benzeri gibi bir ücret ödenmeyecek)
Önceki duyurumuzda (TÜFE oranına göre nemalandırılmış) 1991 yılının Haziran ayında yatırılan 2 milyon 500 bin TL'nin Aralık 2008 tarihi itibariyle ulaştığı miktarın 2.132,22 TL'ye denk geldiği belirtiliyor. Soydaş parayı Haziran ayından önce yatırmış ise daha yüksek Haziran ayından sonra yatırmış ise daha düşük bir bedel alacak.

Soydaşların para iade talepleri 05 Aralık 2009 tarihine kadar kabul edilecek. Konut talepleri için belirlenen ön başvuru süresi 31 Mart 2009 tarihi itibariyle sona erdiğinden bu tarihten sonra yapılan başvurular işleme alınmayacak.

Ödeme listesi için tıklayınız!


Geri Dön