24 / 04 / 2024

TOKİ Heyeti Gemlik'te inceleme yaptı!

TOKİ Heyeti Gemlik'te inceleme yaptı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 1 Nolu Şube Müdürü Banu Tanıtan ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Timuçin Kurt, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın davetlisi olarak ilçeye geldi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 1 Nolu Şube Müdürü Banu Tanıtan ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Timuçin Kurt, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın davetlisi olarak ilçeye geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Feray Koyunlular'ın da yer aldığı ziyarette, Cihatlı Bölgesi Rezerv Yapı alanları incelendi. Gemlik Belediyesi Daire Amir ve Müdürlerinin de katıldığı gezide  TOKİ  heyetine bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesinin bitişiğindeki 150 dönümlük arsayı gezdirdi. 


B25 konutlu ilk proje içinde okul, cami, otopark ve spor tesisi alanlarının da bulunduğunu anlatan Refik Yılmaz, "İlk uygulama yeri olan Cihatlı Mahallesindeki TOKİ binaları, Mimar ve Mühendis Odaları ile yapılan toplantı sonrasında hazırlanan ilk projedeki gibi Gemlik'e özgü mimari örneği sergileyecek. Bu projeye son şekli TOKİ yetkilileriyle birlikte vereceğiz. Ankara'da Bakanlar ve Milletvekilleri düzeyinde yaptığımız Kentsel Dönüşüm konusundaki girişimleri TOKİ yetkilileri ile de inceleme ve proje bazında devam ettiriyoruz. Kentsel Dönüşüm, Kuzey imar Planları ve TOKİ konusunu ivedilikle birlikte çözmek için çaba gösteriyoruz" dedi. 


ONAY SONRASI BAŞLAYACAK 


Öte yandan Gemlik Kayhan Mahallesinde tarihi surlar üzerinde inşa edilen ancak hasarlı olduğu için tasfiye edildikten sonra yıkımı gerçekleşen bina sahipleri için de yer bakıldı. Bölge Hastanesi yanında yapımı düşünülen 200 konutlu TOKİ alanını Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şubesi ekipleri ile TOKİ yetkilileri ve Belediye Başkanı Refik Yılmaz birlikte inceledi. 47 mağdur ev sahibini ilgilendiren 200 konutlu yeni TOKİ inşaat alanı için proje son kez gözden geçirilecek.  


Onayı sonrasında hem ilk etap 150 dönümlü alan ile 200 konutlu TOKİ binalarının yapımına başlanacak. 


Bursa Kent


Geri Dön