20 / 04 / 2024

TOKİ Isparta projesinin ihalesi yapıldı!

TOKİ Isparta projesinin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Isparta'da hayata geçirilecek konutların ihalesi gerçekleştirildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Isparta’nın Keçiborlu İlçesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan 167 konutun ihalesi yapıldı.

02 Ekim 2019, Çarşamba günü yapılan ihale kapsamında ticaret merkezi, cami, altyapı ve çevre düzenlemesi işleri de bulunuyor.

Yatay mimarinin esas alındığı projede konutların 47’si 2 oda 1 salon, 112’si 3 oda 12 salon, 8’i de 4 oda 1 salon planında inşa edilecek.

Anadolu Selçuklu Mimarisinin tasarlandığı projede Isparta evi mimarisi ve modern mahalle kültürünün ön plana çıkarılması planlandı.

Sosyal donatı alanlarına önem verilen projede, alışveriş alanları, mahalle meydanı, bisiklet, yaya ve taşıt yollarına yer verildi. Kapalı ve açık otoparklarının bulunduğu proje ile mevcut alan güvenli, modern bir yaşam merkezine dönüşecek.

Vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı konutlarda yaşaması, şehirlerin güzelleşmesi ve sağlıklı bir şekilde gelişmesi amacıyla Kentsel Dönüşüm projeleri yürüten TOKİ, bugüne kadar toplam 168 Kentsel Dönüşüm projesinde 149 bin 220 konutun inşaatına başladı. Bu konutların 88 bin 57'sinin inşaatı tamamlandı.


Geri Dön