26 / 04 / 2024

Babadağ teleferik projesinin ihalesi yapıldı!

Babadağ teleferik projesinin ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezine ev sahipliği yapan Babadağ'da teleferik projesinin ihalesi yapıldı.



Muğla'da, 1995 yılında dönemin valisi Lale Aytaman tarafından düşünülen Fethiye Babadağ Teleferik Projesi'nin ihalesi, 22 yıl sonra yapıldı. Bugüne kadar 10 vali, 20 bakan ve 7 kaymakam eskiten 70 milyon liralık proje, en geç 2019'da tamamlanacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) şirketi olan Güçbirliği tarafından Fethiye'nin 22 yıllık hayalini gerçeğe dönüşüyor. Bölge turizmine kışın da hareket getirecek olan Babadağ Teleferik Projesi'nin ihalesi yapıldı. İhaleye İstanbul'dan Kırtur, Ankara'dan Burkay İnşaat ve Valter Asansör şirketleri katıldı. İhaleyi kazanan Kırtur Limited Şirketi, teleferiği 22 yıl yap-işlet-devret modeliyle işletecek, her yıl FTSO Güçbirliği şirketine 2 milyon 250 bin kiranın yanı sıra, gelirden yüzde 12.5 pay ödeyecek.


BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI


İhalenin tamamlanması, Fethiye'ye bayram sevinci yaşattı. FTSO Başkanı Akif Arıcan, "Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi Ölüdeniz'de bu proje bölgeye büyük güç katacak. Projenin geliri ile diğer pek çok projeyi de hayata geçireceğiz. 2019 yılında başta Fethiye halkı olmak üzere Babadağ'a teleferikle çıkacağız. Bölge ekonomisine yeni projeler kazandırmaya devam edeceğiz" dedi. İhaleyi kazanan Kırtur'un sahibi Kenan Kıran da projede iki firma olarak yarıştıklarını belirterek, "Hemen kazmayı vurmak istiyoruz. Projenin bitmesi için 18 ay hedef konulmuştu. Biz 6-7 ay içinde bazı bölümlerle telesiyej bölümünü tamamlayıp 2019 yılında projeyi tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu


Yeni Asır 


Geri Dön