20 / 04 / 2024

TOKİ İzmir Uzundere'de anahtar teslimi başlıyor

TOKİ İzmir Uzundere'de anahtar teslimi başlıyor

Kadifekale heyelan bölgesinde oturan vatandaşların Uzundere'ye taşınmaları süreci başlıyor



Konutlar  TOKİ  tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne devredildikçe, yeni sahiplerine kademeli olarak teslim edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanında uyguladığı en önemli projelerden olan Kadifekale heyelan bölgesindeki vatandaşların Uzundere'deki yeni konutlarına taşınmalarında sona gelindi. 19 Nisan 2010 Pazartesi gününden itibaren konutların "anahtar teslim" süreci başlayacak. İlk etapta 3+1 ve 120 metrekare olan C bloklardan başlayacak olan dağıtım, konutların Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmesiyle birlikte kademeli olarak devam edecek ve toplam 1095 hak sahibine anahtarları teslim edilecek.

Kadifekale Heyelan Bölgesi'nde oturan vatandaşlar, yeni konutlarının su ve elektrik gibi bağlantılarını tamamlayıp üstlerine aldıktan sonra konutlarına yerleşmeye başlayabilecekler. Bölgede TOKİ tarafından proje kapsamında yapılmakta olan okul, cami ve ticaret merkezi çalışmaları ise devam ediyor.

3080 konut yapıldı
Bakanlar Kurulu Kararı'yla "Afete Maruz Bölge" ilan edilen İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerindeki 1968 konut için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Uzundere'de inşa edilen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 2688 konut, bölgenin planlı gelişmesine ve gecekondulaşmanın bu bölgede önlenmesine ciddi katkı sağlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2007 yılından bu yana kamulaştırması tamamlanan konutlardan toplam 260 tanesini yıktı. Önümüzdeki haftalarda da devam edecek olan çalışmalarda bu sayı 304'e ulaşacak. Bölgede toplam 1968 yapı kademeli olarak yıkılacak.
Gazeteparc


Geri Dön