16 / 04 / 2024

TOKİ Kayabaşı 20. Bölge'de konut teslimleri başladı!

TOKİ Kayabaşı 20. Bölge'de konut teslimleri başladı!

TOKİ İstanbul Kayabaşı 20. Bölge Projesi kapsamında yer alan konutların teslimleri başladı. Proje kapsamında teslimler 28 Şubat tarihine kadar devam edecek. Toplamda 270 konut teslim edilecek



İstanbul Kayabaşı 20. Bölge Projesi kapsamında yer alan 270 konutun teslimleri başladı. İstanbul Kayabaşı 20. Bölge Konutları'nın teslimleri 28 Şubat'ta sona erecek. 


TOKİ İstanbul Kayabaşı 20. Bölge'de konut teslim programı müşavir firması Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetim Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılacak. 


TOKİ İstanbul Kayabaşı 20. Bölge konut teslim detayları

1) Alıcılar ilk etapta, T.Halk Bankası A.Ş. Başakşehir Şubesine KDV, sigorta, doğalgaz abone bedellerini, programa göre belirlenen günde yatıracak olup, ertesi gün konutlarını şantiyede müşavir firma Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetim ve Tic.A.Ş’den teslim alacaklar.

 


TOKİ Kayabaşı 20. Bölge de konut teslimleri başladı!



2) 3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi doğduğundan, daha önce T.Halk Bankası A.Ş İkitelli Şubesine verilmiş olan talimatlar çerçevesinde KDV tahsil edilecek ve ödeme dekontu/faturanın bir örneği alıcıya verilecek. Bankaca yapılacak KDV tahsilatlarının belli bir düzen içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere konut alıcıları teslim tarihinden 1 gün önce ilgili Banka şubesine başvuracaklar. Ayrıca, teslimden sonraki her bir altı aylık dönemin başında da, borç bakiyesine uygulanan artışlardan, ilk taksit ödemesiyle birlikte peşin olarak, artış tutarı üzerinden KDV tahsil edilecek. KDV bedelinin yatırıldığına dair belge veya dekont görülmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecek. 

 


3) Ayrıca, İstanbul Kayaşehir 20. Bölge Projesi kapsamında;

İGDAŞ için belirlenen doğalgaz abonelik ücreti 395,38 TL (KDV dahil) alıcılardan banka tarafından tahsil edilecektir. İGDAŞ abonelik bedellerinin yatırıldığına dair belgeler veya dekontlar görülmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecek.

 

4) Konut alıcıları kendilerine bildirilen günde kendi imkanları ile Şantiyeye ulaşacaklar. Konut teslim işlemlerine saat 09:00’da başlanması sağlanacak.

 

5) Program çerçevesinde başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecek.

 

6) Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmekte...

Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı), 

Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası, 

Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi, 

KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura. 

İGDAŞ abonelik bedelinin yatırıldığına dair banka dekontu 


TOKİ İstanbul Kayabaşı 20. Bölge'de hangi blok ne zaman teslim edilecek?

B Blok: 12 Şubat

B1 Blok: 14-15-18-19 Şubat. 

C Blok: 20-21-22 Şubat.

Tüm bloklar: 28 Şubat.


Konut teslim duyurusu için tıklayın


Site yönetimi duyurusu için tıklayın


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön