25 / 04 / 2024

TOKİ Kayaşehir 2017 projesi 4 Ekim'de satışta!

TOKİ Kayaşehir 2017 projesi 4 Ekim'de satışta!

TOKİ, Kayaşehir'de orta gelir grubuna yönelik olarak ürettiği 1.892 konutu 4 Ekim'de satışa çıkarıyor. Kura yöntemiyle sahiplerini bulacak olan konutlar 144 bin TL'den başlıyor. Konutlarda en uygun taksit ise 603 TL'den başlayacak.



TOKİ, Kayaşehir’de mahalle konsepti ile orta gelir grubuna 1.892 konut üretti. Konutlar 4 ekimde kurayla satılacak. 144 bin TL’den başlayan dairelerin yer alacağı dev proje mahalle konsepti ile inşa edilecek.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, projeden ev sahibi olmak isteyenlerin daha üzerlerine herhangi bir gayrimenkul bulunmaması şartı aradıklarını söyledi. Turan, “Dairelerimiz büyük çoğunluğu 2+1 şeklinde inşa edildi. Ama proje gereği 1+1’de bulunuyor. Yoksa TOKİ olarak asla 1+1 konut inşa etmiyoruz. En düşük konutlarımız 144 bin liradan başlıyor. 400 bin TL’ye kadar konut var. Taksitlerimiz 603

liradan başlıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız hangi konut tipine müracaat edecekse 120 ay ve 144 ay konut vadeleri var. Peşinat oranlan yüzde 25 ve yüzde 45 olarak değişiyor” diye konuştu.


GENİŞ SOSYAL ALANLAR

Projenin yatay mimari ve mahalle konsepti ile inşa edildiğini vurgulayan Turan, “Bunu hayal ettik ve bunun gerçekleştiğini görmek sevindirici bir gelişmedir. Burada bir cadde konsepti var. Yaya öncelikli bir cadde burası. Bu projede, içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkânların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu; büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük sosyal alanlar var. Burada okullar bile kurgularken çocuklarımız okullara erişimi yaya ve hatta bisikletler ile erişimi düşünüldü” İfadelerini kullandı.


İSTANBUL’UN ÖZLENEN SEMTİNİ YAPIYORUZ

SATIŞA sunulacak konutların kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirten Turan, Şunları söyledi: “Burada gecekondulaşma ve çarpık yapılaşma vardı. Burada yasayan vatandaşlarımız tamamı bu bölgede konut sahibi yapıldı. Yine bu bölgede Toplu Konut İdaresi’nin kentse! dönüşüm alanında işlemleri devam ediyor. Bunun dışında sosyal konut olarak bin 500 konutumuzun da inşası devam ediyor. Kayasehir bölgesi simdi yapılan yeni projeler ile beraber ve sos yal donatılar ile beraber İstanbul için örnek bir yasam alanı olacaktır. Burada 500 bin metrekarelik bir botanik park iştirak şirketimiz tarafından yapılıyor. Yine iki bin yataklı bir şehir hastanesi başladı. TOKİ olarak ilk etabı 300 bin metrekare olan tamamlandığında 5 buçuk kilometre olacak bir yeşil alan yapıyoruz. Dolayısıyla Kanal İstanbul, Üçüncü Havalimanı ve diğer yatırımlara bakıldığında burada İstanbul’da'’özlenen semtlerden bir tanesi inşa edilmiş olacak."



15 soruda TOKİ Kayaşehir projesi 2017! 



Star


Geri Dön