18 / 04 / 2024

TOKİ Kayaşehir 2017 projesine 25 bin 67 başvuru geldi!

TOKİ Kayaşehir 2017 projesine 25 bin 67 başvuru geldi!

TOKİ’nin İstanbul Kayaşehir’de satışa sunduğu toplam 1892 konut için şu ana kadar 25 bin 67 başvuru geldi. Projede başvurular bugün sona eriyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan bin 892 konuta başvurular bugün sona eriyor.  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, konut sahibi olmak isteyen vatandaşların başvurularını yapmaları gerektiğini bildirdi. TOKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, TOKİ’den sosyal konut satın almak isteyen vatandaşlar için İstanbul’da bin 892 konut satışa sunuldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen TOKİ Başkanı Turan, “İstanbul’da ikamet eden orta gelirli vatandaşlarımıza kira öder gibi taksitle ev sahibi olma fırsatı sunduk. Satışa çıkan bin 892 konutumuza vatandaşlarımız yoğun bir ilgi gösterdi. Bin 892 sosyal konutumuza başvuruların başladığı günden bu yana 25 bin 67 başvuru geldi” dedi.  


KURA ÇEKİMİ 4 EKİM’DE

Turan, 4 Ekim’de noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle konut sahibi olacak vatandaşların belirleneceğini ifade etti. Turan, başvuru için başvuru yapan kişinin hiç konut sahibi olmaması, iki yıl İstanbul’da yaşaması ve 18 yaşından büyük olması şartlarının arandığını hatırlattı. Bu şartları sağlayanların başvurabileceğini ve 5 bin lira yatırarak kuraya katılabileceğine işaret eden Turan, kura çıktığı takdirde başvuru bedelinin peşinattan düşüleceğini, çıkmadığı takdirde de bir hafta içerisinde iade edileceğini belirtti. 


 İstanbul’daki iki hastane tamamlanıyor

Diğer taraftan TOKİ Başkanı Turan ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Seyrantepe ve Sultanbeyli’de yapımı tamamlanma aşamasına gelen devlet hastanelerinde incelemelerde bulundu. Turan, Seyrantepe’de devam eden hastaneye ilişkin,  “Yeni hastanemiz havalandırma, ısıtması ve tesisatıyla Avrupa’daki en modern hastanelerle yarışacak nitelikte olacak” dedi. Turan, Sultanbeyli’deki 400 yataklı devlet hastanesinin de kısa zamanda hizmete girmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.


603 lira taksitlerle

Projede  konut fiyatları en düşük 603 TL taksitlerle ödenebilecek. En ucuz daire 144 bin TL’den başlıyor, 477 bin TL’ye kadar yükseliyor. Turan, “Projemiz yatay mimariyle le inşa edildi. Satışa sunduğumuz projede cadde konsepti var. Yaya öncelikli bir cadde burası. Projemizde mahalle kültürü yaşayacak” dedi. 



15 soruda TOKİ Kayaşehir projesi 2017!



Akşam


Geri Dön