19 / 04 / 2024

TOKİ Kayaşehir 5. etap arsa ihalesi iptal!

TOKİ Kayaşehir 5. etap arsa ihalesi iptal!

Emlak Konut Kayabaşı 5. etap arsa ihalesinin kazananı Yıldızlar İnşaat - HKM İnşaat İş Ortaklığı olmuştu. İhaleyi uygun bulmayan Emlak Konut arsayı yeniden ihaleye çıkaracak. İlk oturum 30 Nisan'da...



Emlak Konut Kayabaşı 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin kazananı Yıldızlar İnşaat - HKM İnşaat İş Ortaklığı olmuştu. İhalede en yüksek teklifi 475 milyon 752 bin lira ile Yıldızlar İnşaat - HKM İnşaat İş Ortaklığı'nın verdiği, söz konusu ortaklığın ayrıca 1 milyar 32 milyon TL ile arsa satışı karşılığı satış toplam geliri için de en yüksek teklifte bulunduğu bildirilmişti. İhaleye esas taşınmazların tespit edilen asgari bedelinin 117 milyon 420 bin TL tutarında olduğu ifade edilmişti. 


Söz konusu ihalenin ilk oturumuna 20 firma teklif vermişti. İkinci oturumda ise 8 firma çekilmiş ve 12 firmayla devam edilmişti.  Ancak; Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini uygun bulunmadığından dolayı iptal etti. Emlak Konut Kayabaşı 5. etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinin ilk oturumu yeniden 30 Nisan'da yapılacak. 


İşte Emlak Konut'un açıklaması:


"İstanbul Başakşehir Kayabaşı 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesi, verilen en yüksek teklif Şirketimiz tarafından uygun bulunmadığından iptal edilmiştir. 


Söz konusu iş ile ilgili ihalenin 1. oturumu 30 Nisan 2015 tarihinde yeniden yapılacaktır."


18 Mart 2015 tarihinde şirketten  Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, söz konusu ihalenin ikinci oturumunda en yüksek teklifi 475 milyon 752 bin lira ile Yıldızlar İnşaat - HKM İnşaat İş Ortaklığının verdiği, söz konusu ortaklığın ayrıca 1 milyar 32 milyon TL ile arsa satışı karşılığı satış toplam geliri için de en yüksek teklifte bulunduğu açıklanmıştı.


Emlak Konut Kayabaşı 5. etap arsası hakkında:


TOKİ Kayaşehir 5. etap arsa ihalesi iptal!


 Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı 5. etap işi kapsamında arsalar konut alanı, ticaret alanı ve park alanı olarak belirlendi. Emsale esas inşaat alanı 118.360,76 metrekare olarak belirlenen Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı 5. etapta toplam alan 103.277,02 metrekareden meydana geliyor. 


Ticaret alanında iş merkezi, ofis, büro, alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, konaklama tesisleri, otel, motel, sinema, rezidans, tiyatro, müze, lokanta, banka, finans kurumları, kat otoparkı, özel eğitim ve özel sağlık üniteleri yapılabilir ya da bu işlevler birlikte kullanılabilir. 


- İhaleye Katılabilme Şartları:


1. Yerli gerçek veya tüzel kişiler, tek başlarına veya kendi aralarında iş ortaklığı oluşturmak suretiyle ihaleye katılabilirler.


2. Yabancı gerçek veya tüzel kişiler tek başlarına ihaleye katılamazlar. Ancak, yerli gerçek veya tüzel kişiler ile iş ortaklığı oluşturmak suretiyle ihaleye katılabilirler.


3. İş ortaklıklarında, pilot ortağın, iş ortaklığının en fazla hissesine sahip olması zorunludur.


4. Konsorsiyumlar ihaleye katılamazlar.


5. İhaleye katılacak İsteklilerin, ihale dosyasını Şirketten temin etmeleri zorunludur. İş ortaklığı oluşturmak suretiyle ihaleye katılacak olanlardan her hangi birinin, ihale dosyasını Şirketten temin etmeleri yeterlidir.

Emlak Konut Kayabaşı 5. etap ihalesinin ilk oturum sonucunu görüntülemek için tıklayınız


Emlak Konut Kayabaşı 5. etap ihalesinin ikinci oturum sonucunu görüntülemek için tıklayınız


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön